Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Mehmet Kurugöllü, Aydın Belediyesinin imar sahası içinde kalan mevcut arıtma tesisi ile bu iki ünite arasındaki 1,5 kilometrelik isale hattının kamulaştırmasını ise paraları olmadığı için yapamayacaklarını belirttiğini, bunun da içme suyunun getirilmesinde gecikmeye neden olacağını bildirdi.
Kurugöllü, gazetecilere yaptığı açıklamada, DSİ 21. Bölge Müdürlüğünün Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan geniş bir alanda faaliyetlerini icra ettiğini belirterek, Aydın il sınırları içerisinde 2010 yılı yatırım programında, 20 program altında 136 adet iş bulunduğunu söyledi.
Bu 136 işin toplam proje bedelinin 1 milyar 707 milyon 487 bin 567 Lira olduğunu ifade eden Kurugöllü, bunlar için 2010 yılı içerisinde 134 milyon 242 bin 71 Lira ödenek aldıklarını belirtti.
Ödeneğin 79 milyon 719 bin 183 Lirasının harcandığını belirtenn Kurugöllü, nakit gerçekleşme oranının yüzde 59, fiziki gerçekleşme oranının ise yüzde 61 olduğunu kaydetti.

-İÇME SUYUNUN GELİŞİ KAMULAŞTIRMAYA TAKILDI-

Aydın il merkezi ve 29 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılayacak olan 113 metre yüksekliğindeki İkizdere Barajının 14 Mayıs 2010 tarihinde su tutmaya başladığını ve 5 Ağustos 2010 tarihinde de açıldığını hatırlatan Kurugöllü, bu barajdaki suyun il merkezine aktarımını sağlayacak olan ana isale hattı ve pompa istasyonu inşaatının devam ettiğini söyledi.
Kurugöllü, 1998 yılında Aydın Belediyesi ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında imzalanan bir protokolle, söz konusu ana isale hattı ve pompa istasyonu yapımında, imar sahası içinde kalan yerlerin Aydın Belediyesi, dışında kalan yerlerin ise DSİ tarafından kamulaştırılmasının imza altına alındığını hatırlatarak, şöyle konuştu:
''Aydın Belediyesi imar sahası içinde kalan terfi merkezinin kamulaştırma işlemlerinin devam ettiğini, buranın yerini bize teslim edeceklerini belirtmiştir. Fakat imar sahası içinde kalan mevcut arıtma tesisi ile bu iki ünite arasındaki 1,5 kilometrelik isale hattının kamulaştırmasını ise paraları olmadığı için yapamayacaklarını belirttiler. Bu durumda 2. kısmın ihalesinin yapılamaması, dolayısıyla içme suyunun getirilmesinin gecikmesi söz konusu olacaktır. Yine mevcut arıtma tesisinin günün şartlarına göre rehabilitasyonu da yeni arıtma tesisinin ihalesi muhtevasında yapılacağından, bu iş de sekteye uğrayacaktır.''