Söke"ye bağlı Güllübahçe Beldesi"nde çalışmaları devam eden içme suyu projesinde son aşamaya gelindi. İller Bankası onaylı Güllübahçe İçme Suyu Depo ve Şebeke Rehabilitasyon Projesi kapsamında; içme suyu isale hattı döşeme çalışmalarına başlandı.
2006 yılında 35 bin YTL maliyetle İller Bankası onaylı projesi hazırlanan depo ve içme suyu rehabilitasyon projesi çalışmalarında 2007 yılında 103 bin YTL"ye ana borular alınmış, aynı yıl 54 Bin YTL maliyetle şebekenin ihtiyacı olan 50 ton kapasiteli su deposunun yapımı tamamlanmıştı. Aşama aşama sona gelinen projede 2008 yılında 150 Bin YTL maliyetle isale hattı döşeme işi ihaleye çıkarıldı. İsale hattı döşeme çalışmalarına başlatılan projede son aşamaya gelindi. Beldenin 10 bin nüfusa kadar artabilecek içme suyu ihtiyacı göz önüne alınarak yapılan Güllübahçe İçme Suyu Depo ve Şebeke Rehabilitasyon Projesi ile 5 kilometre olan eski su şebekesi isale hattı 2 bin 200 metreye düşürülüyor.
Ayrıca proje kapsamında değişecek borular beldeyi asbestli borulardan da kurtaracağı gibi, şebeke borularında meydana gelen su kaçakları da önlenerek ciddi bir tasarruf elde edilmiş olacak. Güllübahçe Beldesi Turunçlar mevkii Priene harabeleri yakınlarında bulunan zengin su kaynaklarının mesafe kısaltılarak beldenin daha sağlıklı suya kavuşması için gerçekleştirilen proje kapsamında; dağ yolları da açılarak belde halkının rahat bir nefes almasını sağladı. İçme suyu için yapılan dağ yolları belde halkının zeytinlik arazilerine kolay ulaşmasının önünü açarken; dağ yolları ile olası yangınlar için erken müdahalenin de önlemi alınmış oldu.
Belde için hayati önem taşıyan projeleri arasında içme suyu isale hattı projesini gösteren Güllübahçe Belediye Başkanı Yılmaz Salbaş; “Depo ve içme suyu hattı rehabilitasyon projemiz olmazsa olmazlarımızdan biriydi. 2006 yılından bu yana yürütülen çalışmaların son aşamasına geldik. Yaklaşık 400-450 Bin YTL tutarındaki proje beldemiz için büyük bir proje oldu. Beldemizde suyun geleceğini planladık ve gelecek nesillere bırakacağız” diye konuştu.
Güllübahçe içme suyu depo ve şebeke rehabilitasyon projesinin Aralık ayında tamamıyla bitirilmesi, yolların düzenlenmesi planlanıyor.