Yakıt tankından sızan kalorifer yakıtı önce okulun arka tarafında bulunan su kanalına buradan da kanalın bağlı olduğu Keçi Deresine aktı. Yakıt daha sonra ise derenin aktığı içme suyu kaynağı Sapanca Gölü'ne karıştı. Gölün yüzeyi fuel oil nedeniyle kara bir tabakayla kaplandı. Derenin aktığı güzergahta oturan vatandaşların kokudan şüphelenerek yetkililere haber vermesi üzerine Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekipleri Sapanca Gölü'nde çalışma başlattı. Derenin göle bağlandığı alana bariyer kuran görevliler yakıtın göle bulaşan kısmını tespit edebilmek için tekneyle inceleme yaptılar.

Ekipler vidanjör yardımı ile gölün üzerinde oluşan siyah tabakayı çekmeye çalıştılar ve gölün yakıt bulaşan bölümünü plastik bariyer ile çevirdiler.

Gölde incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Mercan, en ufak bir sorunda her şeyin Sapanca Gölü'ne döküldüğünü belirterek "Otobanda tanker kaza yapıyor araçtan sızan yakıt Sapanca Gölü'ne karışıyor, NATO boru hattı patlıyor sızan benzin Sapanca Gölü'ne karışıyor. Bu gölü besleyen ufak derelerin sayısı oldukça fazla ilçede olan en ufak bir sorunda bütün pislik yine Sapanca Gölü'ne akıyor. Bunun önleminin alınması lazım. Otobandaki drenaj kanallarını direk göle bağlamışlar. Bunların tedbirlerini almalarını istiyoruz. Sapanca Gölü'nü sadece söylemde koruyamayız.

Biz yapacağımız hizmetlerle bu gölü koruruz. Lafla Sapanca Gölü korunmaz. Sapanca Gölü'ne gelen petrolü görüyorsunuz bunun önlemini vatandaş alamaz SASKİ alacak. Şuan bir çalışma yapılıyor ancak göle akan yakıt zaten aktı. Bu durum suyun doğallığına da bu gölde yaşayan canlılara da zarar veriyor. Yetkililere ısrarla söylüyorum bunun önlemini alsınlar yoksa bu gölde ne içilecek su nede tekbir canlı bulabilecekler" dedi.