Alkol tüketiminin her geçen gün daha da arttığı İskoçya'da yerel hükümet, içki fiyatlarına taban fiyat getirdi ve alkollü içecek satan işyerlerinin bu fiyatın altında alkollü içecek satmasını yasakladı. Buna göre, alkollü içeceklerde "bir alana bir bedava", "üç al iki öde" gibi kampanyalar da yapılamayacak.

Daha önce kamuya açık yerlerde sigara ve diğer tütün mamullerinin içilmesi konusunda İskoçya'da atılan adımı takip eden İngiltere'nin, bu kez de alkollü içeceklere taban fiyatı uygulanması konusunda İskoç hükümeti tarafından alınan kararı benimseyebileceği belirtiliyor.

İngiltere Sağlık Bakanlığı sözcüsü de bu konudaki soruları yanıtlarken, böyle bir adımın atılması ihtimalini tümüyle reddetmedi.

Uzmanlar İngiltere, Galler ve İskoçya'da giderek tırmanan alkolizmde alkollü içeceklerin ucuz satılması ve çeşitli kampanyalarla daha kolay satın alınabilir durumda olmasının da payı bulunduğunu savunuyordu.

Uzmanlar, İngiltere, Galler ve İskoçya'da alkollü içeceklerin 1980 yılındaki fiyatlara göre daha ucuz satıldığını, buna karşılık alkolden kaynaklanan hastalıkların yol açtığı ölümlerin ise 1990'lı yıllara göre ikiye katlandığını belirtiyor.

HÜRRİYET