El-Aksa Vakfı ve Kültür Mirası kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada festivalin 'provokasyon' olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

''Belediyenin cami avlusunda içkili festival düzenleme kararı Müslümanları rencide edecek niteliktedir. Beersheva camisi Osmanlılar tarafından inşa edilmiş bir kültür mirasıdır. Bu sebeple Filistinlilere, Müslümanlara, manevi değerlere ve insan haklarına sahip çıkan bütün uluslararası kurumlara ve Türkiye'ye, camiye karşı yapılan ihlallerin önlemesi için çağrıda bulunuyoruz.''

Açıklamada gelecek çarşamba günü caminin önünde gösteriler düzenleneceği belirtildi ve şu anda müze olarak hizmet veren Beersheva camisinin tekrar ibadete açılması çağrısında bulunuldu.

Filistin İnsan Hakları Adalet Derneği Başkanı Sabit Ebu Ras, caminin müzeye dönüştürülmesiyle ilgili davanın mahkeme sürecinin 18 yıl sürdüğünü hatırlattı. Ebu Ras, festivalin başka bir yerde yapılması için baskıyı artıracaklarını da kaydetti.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Doğan Işık da, geçtiğimiz hafta olayı yerinde incelemek üzere, İsrail Parlamentosu Knesset'in Arap Üyesi Taleb es-Sania ve Filistin İnsan Hakları Adalet Derneği Başkanı Sabit Ebu Ras eşliğinde camiyi ziyaret etmişti.

Beersheva camisinde, 5 Eylül'de İsrail'in 30 içki üreticisi firmanın katılacağı şarap festivali düzenleneceği açıklanmıştı.