Talas kentinden sonra bugün başkent Bişkek ve Narın kentinde de toplanan muhalefet yanlılarına, polis müdahale ediyor. Kırgız TV binasının göstericilerin eline geçtiği bildirildi. Talas kentinde rehin alınan ve dövülen İçişleri Bakanı Moldomusa Kongantiyev'in öldüğü ileri sürüldü. Birinci Başbakan Yardımcısı Akılbek Japarov da Talas'ta rehin. Ülkede olağanüstü hal ilan edildi.

Kırgızistan"da bir muhalefet üyesi, kızgın protestocuların içişleri bakanını döverek öldürdüklerini söyledi.

Muhalif eylemci Şamil Murat, Associated Press"e yaptığı açıklamada, Bakan Moldomusa Kongatiyev"in cesedini, Talas"taki hükümet binasında gördüğünü söyledi.

Murat, Talas"taki protestocuların Kongatiyev"i dövdüklerini ve başkent Bişkek"teki polise gösterileri bastırmayı durdurması talimatı vermesini istediklerini söyledi.

Bu arada devlet başkanının nerede olduğunun bilinmediği, iki uçağın havalimanında bekletildiği haberleri geliyor.

Öte yandan rehin alınan AK Şumkar Partisi lideri Temir Sariyev ile Sosyal Demokrat Partisi lideri ve milletvekili İsa Omurkulov"un serbest bırıkıldığı bildirildi.

Ele geçirdikleri devlet televizyonundan canlı yayına katılan muhalefet gençleri, taraftarları sakin olmaya ve yağmalama olaylarına izin vermeme çağrısında bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü de polisle protestocular arasında çıkan çatışmada 180 kişinin yaralandığını belirtti.

Bir muhalif eylemci, olaylarda 17 kişinin öldüğünü ifade etmişti.

Milliyet