Tüp bebek tedavisini maddi imkansızlıklar nedeniyle yarım bırakan ve bu arada hamile kaldığı belirlenen kadın, şimdi 4 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirmenin şaşkınlığını ve mutluluğunu yaşıyor.

Çaycuma ilçesinde bağlı Şeyhoğlu köyünde oturan Semiha (34) ve Ertekin Pekmezci (34) çiftinin çocuğu olmadı. Semiha Pekmezci, çocuk sahibi olabilmek için 2 ay tüp bebek tedavisi gördü ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle tedaviyi yarım bıraktı. Tedavi sürecini tamamlamadığı için hamile kalabileceğini düşünmeyen Pekmezci, zaten fazla kiloları bulunduğu için gebelikten kaynaklanan şişkinliği de buna yorarak hamile olduğunun farkına varamadı.

Hamileliğinin son günlerinde “içinde bir şeyin hareket ettiğinden ve gazı olduğundan” şikayet eden kadın, yakınları tarafından Çaycuma Devlet Hastanesi Acil Servisine götürüldü. Burada ağrı kesici iğne yapılan kadından polikliniğe başvurması istendi. Ertesi gün Çaycuma Devlet Hastanesi polikliniğine müracaat eden Semiha Pekmezci, tetkiklerinde hamile olduğunun belirlenmesi üzerine “takipsiz gebelik” teşhisiyle Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Hamilelik döneminin sonuna geldiği tespit edilen Pekmezci, Tıp Fakültesi Hastanesinde sezaryenle bebek çocuğu dünyaya getirdi.

Anne Semiha Pekmezci, AA muhabirine, 6 yıllık evlilikleri döneminde çocuklarının olmadığına çok üzüldüklerini, tüp bebek tedavisini yarım bırakmasının ardından hamile kalma ümidini de iyice yitirdiğini söyledi.

Kilosu nedeniyle karnında herhangi şişlik fark etmediğini, diğer belirtileri de bilmediğinden önemsemediğini anlatan Pekmezci, “gaz şikayetiyle doktora gidip hamile olduğumu öğrenince çok şaşırdım. Eşimle büyük mutluluk yaşadık. Ancak, işsiz eşimle çocuğumun bakımını nasıl sağlayacağımızı düşünüyoruz. Bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

“SAĞLIK DURUMLARI İYİ”

ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aykut Barut da annenin gebeliğinin riskli olması nedeniyle hastanelerine sevk edildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Aile, çocukları olmadığı için tedavi görmüş ancak yarım bırakmış. Doktorların, kendisine hamile kalmasının zor olduğunu söylemesi üzerine gebeliğin belirtilerini anlamamış. Annenin boyunun kısa, şişman olması ve bebeğin boyunun iri olması nedeniyle doğum sezaryenle gerçekleştirildi. Bebek dünyaya yaklaşık 4 kilogram olarak geldi. Şu anda anne ile bebeğin sağlık durumu çok iyi.”

HÜRRİYET