Aydın Devlet Hastanesinde 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla konferans salonunda protokolün katıldığı Tıp Bayramı Kokteyli gerçekleşirken, konferans salonunun bahçesinde ise Hastane personeli iş bırakma eylemi yaparak basın açıklaması gerçekleştirdiler.
İçeride kokteylin gerçekleşmesi, dışarıda ise hastane personelinin iş bırakması iki kesimin durumunu gözler önüne serdi.
Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Tuncay Erdemir, Tıp Bayramı törenine katılmasının ardından hastane bahçesinde düzenlenen eyleme katılarak basın açıklaması yaptı.
Erdemir, Emek Platformu adına gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Bugün 14 Mart içeride kendi sorunlarımızı konuştuk, anlattık. Dışarıda ise eylemi gerçekleştiriyoruz” diyerek şunları söyledi, “Kamu çalışanlarını, sağlık emekçilerini ne tür sıkıntılar beklediğini tüm çalışanlarımız biliyor. Bu sıkıntılarımızı geniş kitlelere, halka anlatmamız gerekiyor. biz sağlık çalışanları hep halkın yanındayız. O fakir insanların, yoksul insanların, sıkıntı çeken insanların ne konumda olduklarını en iyi bilen biz sağlık çalışanlarıyız. Dolayısıyla onların sorunlarına çözüm bulabilmek için neler yapılabilir onları bulmalıyız. Bugün 14 Mart içeride kendi sorunlarımızı konuştuk, anlattık. Dışarıda ise eylemi gerçekleştiriyoruz. Geniş kitlelere ulaştırmaya çalışıyoruz. Burada yapılmak istenenler var. Şuan ki iktidar partisinin sağlık çalışanlarını bakış açısını çok iyi biliyoruz. Bizleri ne konuma sokmak istiyorlar, sözleşmeli yapacaklar ve ucuz bir emek iş gücünü satın almak istiyorlar ve bizi sağlık sektörünün oyuncağı yapmak istiyorlar. Bunun için mücadelemizi elbette sürdüreceğiz. Aydınlık ve çağdaş bir ülke için, insanlarımız için yarınlara mutluluk içinde Türkiye için biz her zaman mücadelemizi ve görevimizi yerine getireceğiz.”
Gerçekleşen basın açıklamasının ardından, sağlık çalışanları alkışlar ile eylemlerini sürdürdüler. Eylem sonrası hastane çalışanları hiçbir gerginlik yaşanmadan işlerine geri döndüler.