Kaddafi yönetimine karşı ayaklanan halkla güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlendiği Libya"dan Türklerin tahliyesine yönelik çalışmalar hızlandırıldı. Muhaliflerinin kontrolünde bulunan Bingazi"de 2500-3000 kişilik bir vatandaş grubu ise Türkiye"ye dönmek üzere havaalanı yakınındaki bir hangarda bekliyor.

Türkiye"ye dönmek için Bingazi Havaalanı"nda toplanan grubun kentte kontrolü elinde bulunduran muhalifler tarafından “Türklerle bir sorunumuz yok ama burada bekleyemezsiniz” denerek topluca bir hangara götürüldü. Burada yiyecek ve içecek sıkıntısı çeken Türkler için konsolosluk devreye girdi. Ancak kısıtlı imkânlar nedeniyle yardımlarda gecikmeler yaşanıyor. Diğer taraftan giderek daha acil bir ihtiyaç haline gelen Türk vatandaşlarının tahliye çalışmaları birçok koldan hızlandırıldı.

Bingazi Libya"dan önceki gün THY"ye ait tarifeli uçakla 112, Libya Havayolları"na ait uçakla 144 olmak üzere toplam 256 Türk vatandaşı tahliye edildi. Havayolu ile tahliye çalışmaları devam ederken İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)"ya ait, 12 uçağın kapasitesine denk sayıda yolcu taşıyabilen iki feribot aynı amaçla tahsis edildi. İDO"nun modern feribotlarından Osmangazi ve Orhangazi bugün saat 13.00"de İstanbul"dan hareket edecek ve 22 saatlik yolculuğun ardından Libya"nın Afrika kıyılarına ulaşacak. Akdeniz"deki güvenliği sağlamak için feribotlara Aksaz Deniz Üssü"nden görevlendirilecek bir firkateyn de eşlik edecek.

Haberin devamı bugünkü Taraf Gazetesi'nde...