Siyasi partilerin grup başkan vekilleri yarın saat 14:00'da bir araya gelecek.

İçtüzük buluşması yarına kaldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in devreye girmesiyle dondurulan "İçtüzük" krizinde AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekilleri buluşmasının yarın ya da Çarşamba gününe kaldığı öğrenildi. Uzlaşmanın gecikmesi halinde Cuma günü geneli üzerinde yapılan İçtüzük Teklifi görüşmelerine yarın ara verilecek. 06.02.2012 12:45

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in devreye girmesiyle dondurulan "İçtüzük" krizinde AK Parti, CHP, MHP ve BDP grup başkanvekilleri buluşmasının yarın ya da Çarşamba gününe kaldığı öğrenildi. Uzlaşmanın gecikmesi halinde Cuma günü geneli üzerinde yapılan İçtüzük Teklifi görüşmelerine yarın ara verilecek.
TBMM Başkanı'nın devreye girmesiyle Cuma günü İçtüzük teklifinin geneli üzerinde görüşmeler yapılmış ve hafta sonu çalışma kararı da kaldırılmıştı.

-AK PARTİ VE CHP'DE MYK TOPLANTILARI VAR-

AK Parti'li grup başkanvekilleri bugün saat 12.00'de kendi aralarında haftalık toplantılarını yapacak. AK Parti MYK'da saat 15.00'de toplanacak. Grup başkanvekilleri bu toplantıya da katılacak.
CHP MYK'da bugün saat 13.00'de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplanacak.

-BULUŞMA YARIN YA DA ÇARŞAMBAYA KALDI-

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre grup başkanvekilleriyle yapılacak İçtüzük toplantısının bugün yapılması beklenmiyor. Toplantının muhalefetin kabul etmesi halinde yarın ya da Çarşamba günü yapılabileceği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre AK Parti, Meclis Başkanı'nın önerilerini "denge metni" olarak değerlendiriyor.

-İÇTÜZÜK TEKLİFİNE ARA VERİLECEK-

Edinilen bilgiye göre siyasi partiler arasında yarın saat 15.00'de başlayacak Genel Kurul'a kadar bir görüşme olmaması halinde İçtüzük teklifi görüşmelerine ara verilecek. Onun yerine sırada bekleyen teklifler gündeme alınacak.

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmenin ya da anlaşmasının gecikmesi halinde Genel Kurul'un bu haftaki gündemi de ona göre planlanacak. Gruplar arasında mutabakata varılması halinde Danışma Kurulu ile İçtüzük teklifi tekrar gündeme getirilecek.

İçtüzük teklifinin yarın görüşmelerine geçilmemesi halinde kamuoyunda "Haberal" teklifi olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ya da 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.