Aksaray"da 17 yıl önce av tüfeğiyle vurularak öldürülen Ramazan Şaylan"ın (29) katil zanlısının, komşusu Ferhat Kara (61) olduğu ortaya çıktı. Polisin dosyayı yeniden açmasıyla aydınlanan cinayetle ilgili gözaltına alınan Kara, suçunu itiraf etti.
İşsiz olduğu belirtilen iki çocuk babası Şaylan, 26 Aralık 1993"te, Zafer mahallesindeki evinin karşısında bulunan boş bir arsada av tüfeğiyle öldürüldü. Katil zanlısı tespit edilemedi. Cinayet Büro Amirliği, dosyayı 2001"de yeniden ele aldı. Ancak yine de sonuca ulaşılamadı. Özel bir ekip kuran polis, 26 Aralık 2009"da dosyayı bir kez daha raftan indirdi. Şaylan"ın komşularıyla tek tek görüşüldü. Yaklaşık 200 kişinin ifadesine başvuran polis, Şaylan"ın karşı komşusu olan bakkal Ferhat Kara"nın davranışlarından şüphelendi. Bunun üzerine Kara takibe alındı. 2.5 ay süren takibin ardından önceki gün gözaltına alınan Kara"nın evinde yapılan aramada, olayda kullanılan ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.
Sorgusunda suçunu itiraf eden Kara, “Kızlarım çamaşırlarını yıkayıp balkona asıyordu. Ama sürekli çalınıyordu. Olay günü de Ramazan Şaylan"ın balkonda ipte asılı olan kızlarıma ait iç çamaşırını çalarken gördüm. Beni görünce çamaşırları atıp kaçtı. Kaçarken de korkutmak amacıyla arkasından ateş ettim. Amacım öldürmek değildi” dedi.

DHA