Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise, baştan beri yerli marka otomobil fikrine sıcak baktığını, Türkiye’nin bunu çoktan yapması gerektiğini belirtti. Kibar, Paris fuarında şunları söyledi:

“Türkiye’de yerli marka otomobil yapılmasına ilişkin bizler de bazı çalışmaları yapıyoruz. Ortaklarımızla değişik alternatifler üzerinde müzakere ediyoruz. Ben her zaman söylüyorum, benim elimde eğer ekstra bir nakit kaynağım olsaydı çoktan yapardık. Altyapım zaten var. Ortağımızla değerlendirmeleri-mizi yapıyoruz. Nihai kararı almadan hiç bir zaman şunu yapıyoruz diye ortaya çıkmıyoruz. Olumlu olabilmesine çalışıyoruz. Dünyadaki bir çok ülkede ana sanayi yeni ürün geliştirmelerinde dahi kendi menşeli noktalarının dışına çıkmadığı bir ortamda biz bu çalışmaları müzakere edebiliyoruz.”

Bursalı station

İLK kez Hürriyet’te yer alan ve Fransız markanın siyasi baskılardan dolayı ‘üretilmeyecek’ demesine rağmen Bursa’da bantlardan inen yeni Clio Sports Tourer’de Paris fuarında ilk kez sergilendi. Araç özgün tasarımıyla beğeni topladı.

Hürriyet