Kaldığı huzurevinin bahçesine kümes yaptırılmasında büyük emeği geçen Uçak, kümeste güvercin, tavşan, tavuk ve kafes kuşu besliyor. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda da çocukları dahi hiçbir akrabasının ziyaretine gelmediğini söyleyen Osman Uçak, "Onlar gelse de olur gelmese de olur. Kümesteki hayvanlarım bana yetiyor." dedi

Yaklaşık 3 sene önce eşini kaybeden Osman Uçak, eşini kaybettikten 6-7 ay sonra huzurevine yerleşti. Diğer huzurevi sakinlerinden farklı olarak Uçak'ın hayvan besleme merakı vardı. Uçak, 2 yıldan beri kaldığı huzurevine kümes yaptırmak için büyük bir çaba sarf etti. Ortalama olarak bir buçuk sene öncesinden bu yana vaktinin büyük bir kısmını hayvanlarla geçiren Uçak, akrabalarından, çocuklarından göremediği ilgi ve teselliyi hayvanlara bakarak gidermeye çalışıyor.

Gençliğinden beri kafeste kuş besleme hobisinin olduğunu belirten Uçak, bu hobisini artık ömrünün sonuna kadar kalacağı huzurevinde de devam ettiriyor. Hayvanlara bakmaktan hoşlandığını dile getiren Uçak, "İçimde böyle bir hayvan besleme merakım var. Daha önce burada bir arkadaş vardı o bakıyordu. Biraz onu dinlendirmek için ben bakayım dedim. Yaklaşık 1,5 yıldan beri şimdi ben bakıyorum. O günden beri tavuklarla, tavşanlarla, onun benzeri kümes hayvanlarına profesyonel olarak değil ama gücüm yettiği kadar bakmaya çalışıyorum. Onlarla vakit geçiriyorum. Onlarla deşarj oluyorum. Ne bileyim vaktim onlarla daha rahat geçiyor." diye konuştu.

Bu merakının babasından geldiğini aktaran Uçak, kendisi askere gitmeden önce babasının fayton işi ile uğraştığını ve babasına yardın etmek içinde kendisinin de o işi yaptığını söyledi. "Doğrusu 20 yıl ahır hayvanları ile büyüdüm desem doğru olur." diyen Uçak, "Evde annemin tavukları vardı, onlardan bir şeyler öğrendim. Onlarda olduğu gibi bana da merak sardı. Onların kaldığı yerden ben devam etmeye başladım." şeklinde konuştu.

"ARKADAŞLARIM DA YARDIMCI OLUYOR"

Günün belirli saatlerinde kümes hayvanlarına vakit ayırdığını ifade eden Osman Uçak, "Kümese gölge düştüğü zaman buraya gelip onların yemleri, ihtiyaçları, temizlikleri ile ilgileniyorum. Genellikle akşamüzerleri oluyorum yani. Belirli bir saat tayin ettim onlara sürekli rahatsız etmiyorum onları. O belirli saatlerde ihtiyaçlarını karşılamak bir şekilde bana teselli oluyor." diye konuştu. Diğer huzurevi sakinlerinin de ona destek olduklarını ve onlarında ters bir tepkisi olmadığı aktaran Uçak, işine kimsenin karışmadığını, diğer sakinlerinde gelip seyredip, ot toplayıp hayvanlara vererek onlarında stres attığını belirtti.

Çocukları başta olmak üzere kan bağı olan tüm akrabalarının Antalya'da olduğu halde Geçtiğimiz Ramazan bayramında ziyaretine gelmediğini hatırlatan Uçak, ziyaretine gelmeyen kişileri yadırgamayarak ve yüzündeki tebessümünü eksik etmeyerek ‘Onlar gelse de olur gelmese de olur. Hayvanlarım bana yetiyor.' dedi.

Hayvanlarının ziyaretine gelecek insanlardan daha yakın olduğunu dile getiren Uçak şöyle devam etti: "Moral olarak bana iyi geliyor. Onlarla avunuyorum. Mesela ziyaretçim gelmiş gelmemiş kafama takmıyorum. Bunlarla stresimi dağıtıyorum yani. Bayramda yanıma kimse gelmedi. Çocuklarım olmak üzere kan bağım olan çoğu kişi Antalya'da, onlardan daha yakın geliyor bunlar bana. Hayvanlar çok büyük bir oranda bana teselli sağlıyor. Yakınlarımdan beniz ziyarete etmeye gelmeyen kişilere diyecek bir şey yok, kahır etmeme yada şikayet etmeme gerek yok onlarında çocukları var deyip geçiyorum."

Diğer huzurevlerindeki vatandaşlara da çağrıda bulunan Uçak, "Huzurevinde kalan bizim gibi yaşlı arkadaşlara tavsiyem onların kaldığı yerlerde müsait alan varsa bir hobi olarak bir kümes yapsınlar. Buradaki hayvanlar yaşatmak ve canlandırmak için uğraşırlarsa iyi olur yani tavsiye ederim. Stres atarlar." dedi.