BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yalova mitinginde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal"ın ancak 3011 yılında iktidara geleceğini söyledi. MHP Lideri"nde çatan Erdoğan, “Sayın Bahçeli ya matematik bilmiyor, veya bu işten anlamıyor” dedi. Erdoğan, gezisinin sonuna doğru, kendisine “Bir huzur ver, yettin artık” diyen bir kadın ile otobüsü durdurarak bir süre konuştu.
İstanbul'daki açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile helikopterle Yalova"ya geldi. Erdoğan"ı taşıyan helikopter saat 13.10"da Yalova Atatürk Stadı"na indi. Erdoğan"ı burada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile çok sayıda partili karşıladı.
Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 4 bin kişiye hitap ederek, “Biz laf değil, iş üretiyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, “Siz bize 6.5 yıl önce 3 Kasım seçimlerinde iktidarı bize emanet ettiniz. Ardından 28 Mart"ta Yalova"da belediyeyi bize emanet ettiniz. Biz de bu emanete layık olmak için Yalova"yı çağdaş şehir haline getirmek için çaba verdik. Hamdolsun. Yalova layık noktaya gelebilen şehir haline geldi” dedi.

YALOVA"DA 41'İNCİ MİTİNGİ YAPIYORUM

Yalova"nın gelişmezse Türkiye"nin de gelişmeyeceğini ifade eden Erdoğan, Yalova"nın büyük düşünmesi gerektiğini bildirdi. Yalova"da 41'inci Bursa"da 42"nci mitingi yapacağını kaydeden Erdoğan, “Hızlı trenin temelini biz attık. Açılışını biz yaptık. Biz laf üretmiyoruz. İş üretiyoruz İş. 26 tane viyadük, 6 tünel yaptık. 1 katrilyon 200 trilyona mal oldu. Hızlı trenin kokpitine oturduk. 253 kilometre hızla yola devam dedik. Hamdolsun” dedi.
Birilerinin ise konuştuğunu söyleyen Erdoğan, “Konuşuyor da ne konuştuğunu bilmiyor. Senin planın, programın, projen var mı? Bizim işimiz hizmet, gücümüz millet. Eğer Ferhat olursan olur. Eğer Şirin'e sevdalı olursan olur. Ferhat olmak nere. Eskiden Haliç"in kıyısında Sütlüce mezbahanesi vardı. Değerli kardeşlerim. Benim belediye başkanlığımda kongre merkezi yaptık. Temelini benim zamanımda attım. Şimdi de açtık. Türkiye'nin en büyük kongre merkezi. 3 bin 300 kişilik dünya standartlarında bir yapı. Tarihle bugünü sentezleyen bir yapı. Peki bunlar olurken nerede bu CHP?” dedi.

CHP"YE BU ÜLKEDE NE YAPTINIZ DİYE SORMAK LAZIM

“Bu CHP"ye medeniyet adına bu ülkede ne yaptınız diye sormak lazım” diyen Erdoğan, “Bize Atatürkçüyüz diyorlar. Siz Atatürk üzerinden geçinenlersiniz. Bunlar Atatürk öldüğü zaman Türk lirasının üzerinden resmini çıkartıp İnönü"nün resmini koyan bunlar değil mi? Devlet dairelerinden Atatürk"ün resmini kaldırıp İnönü"nün koyan bunlar değil mi? Posta pulundaki resmini kaldırp İnönü"nün resmini koyan bunlar değil mi? Bu CHP zihniyeti değil mi? Bakın dün ne oldu. Dün Eskişehir"de yaşlı bir amca elimi tuttu. Bana nüfus kağıdını verdi. Nüfus kağıdında ekmekte. Şekerde patiskada mühür var mühür. Altında şeker mührü var. Patiska mührü var. Ya CHP siz busunuz be. Adeta pasaporta, vize mührü vurur gibi ekmeğe, şekere, patiskaya mühür vurdunuz mühür. Hangi CHP"yi konuşuyorsunuz. Biz Cumhuriyetten eskiyiz diyorlar. Cumhuriyetten eski olsan ne olacak. Tek partili yönetimden sonra ne yaptınız. Tunceli"deki valime takılıyorsun Sizin bu ülkede il başkanlarınız valilik yapıyordu. Son zamanlarda genel sekreterinin Bolu valisiyle konuşması. Yes ve no davası. Çıkıyor şimdi meydanlarda konuşuyor” diye konuştu.

GECE GÜNDÜZ PAZARDAYIM

CHP Genel Başkanı Baykal'ın daha önce Yalova"ya geldiğini hatırlatan Erdoğan, “Baykal buraya gelmiş. Uslubunu beğendiniz mi? Adaba erkana uyan bir komuşma tarzı mı var? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yaptığı benzetmesini duydunuz mu? Yalova nezaketin, inceliğin, edep ve adap şehridir. Yalova bu usluba 29 Mart'ta cevabını verecek. Önceki gün Muğla"da yaptığı konuşmada 2011'de iktidara geleceklerini söyledi. Sanıyorum dili sürçtü. 3011 diyecekti. Yanlışlıkla 2011 diye söyledi. Biz o günleri göremeyiz. Allah uzun ömür versin, şu anda 70 yaşında kendisi, böyle giderse 3011"de de sayın Baykal CHP"nin başında olur. İnşallah o tarihte iktidarda olur. İnşallah o tarihte de iktidara gelir” dedi.
Baykal"ın kendisi ile birlikte çarşı pazara çıkma teklifine de değinen Erdoğan, “Gece gündüz zaten pazardayım. Ben siyasete girdiğin günden beri halkın içindeyim. Seçimden seçime değil, devamlı milletimin içindeyim. Her an çarşının pazarın nabzını tutuyorum” diye konuştu.

HÜKÜMETİ DSP VE MHP DEN ALDIK
Konuşmasında bir kaç önemli rakamlar vereceğini belirterek devam eden Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
“Haftalardır Bahçeli küresel finans krizinden bahsediyor. Biz bu hükümeti DSP-MHP"den aldık. Krizler dönemiydi. Gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500"lere çıktığını biliyoruz. O dönemde devletin borçlanma faizi yüzde 63"dü. Şimdi yüzde 13. İnsaf insaf, Bahçeli. Ya sen matematik okumadın. Veya bu işi bilmiyorsun. Merkez Bankası'nın gecelik faizi yüzde 11.5. Şu anda arada yüzde 50 fark var. Bu para benim vatandaşımın cebinden çıkıyordu. İşçimin memurumun cebinden çıkıyor. Şimdi nasıl çıkıp da konuşuyorsun. Hayret. Ya hiç matematik okumamışsın ya da işi bilmiyorsun. Arada yüzde 50 fark var Kimin cebinden çıktı bu paralar. Sayın Baykal sen nasıl konuşuyorsun. Hayret. Sayın Baykal da tabii yalnızlıkların, yanlışlıkların avukatı. Ben Ergenekonun avukatıyım diyor. Kimin avukatı olursan ol. Biz, Tayip Erdoğan olarak, şahsım olarak milletin avukatıyız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyip yedirtmeyeceğiz.”

BAHÇELİ KILAVUZUNU DEĞİŞTİRSİN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Erzurum'd milli gelirin 230 milyon dolardan 750 milyar dolara çıkmasının önemli olmadığını, önemli olanak halkın cebine giren para olduğunu söylediğini hatırlatan Erdoğan, “Hesaba bak ya. Mantığa bak ya. Anlayışa bak ya. Sayın bahçeli kılavuzunu değistir. Bir ülkenin ekonomik yapısı. Ülkenin finansal noktadaki gücü bu rakamlarla belirlenir. Senin gayrisafi yurt içi hasılanın nedir. Bunun karsısında senin borçlanman nedir. Borçlanma gücün bile buna göre hesaplanır” dedi.
Bir dönem Bakanlar Kurulu toplantısının yapılamadığını, 1-2 ayda bir araya gelirse zirve bir araya geldi denildiğini hatırlatan Erdoğan, “Bahçeli kalkıp IMF"den bahsediyor. IMF benim ile mi geldi Türkiye'ye. 50 yıldır burada. Benden önce 17 tane stand-by anlaşması yapıldı. Biz geldik. 30 milyar dolar DSP, MHP, ANAP hükümeti borçlandı. Bize 23 milyar dolar borçla devretti. Bizim şimdi IMF"ye olan borcumuz 8 milyar dolara düştü. Sizin borcunuzu biz ödedik. İnsaf sayın Bahçeli, hiç utanma sıkılma bunları söyle. Erzurum"a geldiğimde bunları bende anlatacağım” diye konuştu.
Muhalefetin sürekli meydanlarda işsizlikle ilgili hükümeti eleştirdiğine değinen Başbakan Erdoğan; “İşsizlik bizde 10.3'tü. Şimdi 12 civarında. işsizlik bu dönemde olmadı. Dünyadaki krizle ortaya çıktı. Dünyanın her yerinde var. Bahçeli, millet bundan daha hafif krizi sizin döneminizde atlatamadı. Ne yapamadığınızı çok iyi gördük” dedi.

MEDYAYA ELEŞTİRİ

Baykal ve Bahçeli"nin koltuklarını yapışan iki lider olduğunu öne süren Erdoğan şöyle devam etti:
“Zaten koltuklara yapıştınız oraları bırakmıyorsunuz. Ben diyorum Benim partim 2. parti olsun ben bırakıp giderim. Ama Sayın Baykal sen bırakıp gidebilir misin diyorum. Bahçeli var mısın diyorum? Hiç birinden ses gelmiyor. Baykal yüzde 52"nin altında kalırsa başarısız olur. Yav sanane AKP"nin oyundan. Sen ne alacaksın. onu söyle. Siyasi parti birinci parti olacağım diye ortaya çıkar. Bunu ne CHP"de ne MHP"de görüyorsunuz. Şimdi hedef belirlemişler 2011. Böyle bir siyasi anlayış olmaz. Zihinsel sömürü yapıyorlar. CHP yanlısı yandaş medya var. Yalan, yanlış haber yapan gazeteleri almayın. Milletçe bunlara ders verin. Almayın, evinize sokmayın diyorum. İsraf olur. Onların yalan haberi ile zihniniz niye boğulsun. Siz basın ve ahlak ile uyanlarla devam edin. Partilerime, gönüldaşlarıma bunu söylüyorum. insanların ahlaki değerlerine saldıranları veto edin. Almayın diyorum. Çünkü bu milletin bu ahlak değeri var. Bunlarda birşey kalmamış. Saygı duymuyorlar. Yalan ve yanlış haber ile iftira ile bir yere gelmeye çalışıyorlar: Dürüst olanları okuyun bunu her zaman söyeleyceğim bu toplumun ahlak değerlerini saygı göstermeyenleri okumayın, almayın bunların ahlak değerleri kalmamış iftirayla çamurla bir yere gelemeyecekler. Gelemezsiniz. Gelemeyeceksiniz. Ha bunun bedelini biz ödetiriz diyorlar, can bizde olduğu sürece doğrularımızın arkasındayız.”

TOKİ EVLERİNİN ANAHTAR TESLİM TÖRENİNE KATIL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mitingden sonra Yalova Valiliğinin karşısındaki arazide TOKİ tarafın tamamlanan 1310 konutan anahtar teslim törenine katıldı. Burada 6 aileye anahtar veren Erdoğan tören alınandan ayrıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN"A “BİZE HUZUR VERİN” TEPKİSİ

Seçim otobüsü ile il stadına hareket ettiği sırada yoldan geçen ve adı öğrenilemeyen orta yaşlarda modern giyimli bir kadın, Başbakan Erdoğan"a “Bir huzur ver, yettin artık” diye bağırdı. Bunun üzerine Erdoğan otobüsten inip kadın ile görüştü. Erdoğan daha sonra otobüse binerek giderken, kadının fotoğrafının çekilmesine sinirlenen partililer ve korumalar, gazetecileri tartaklarken, kadın da uzaklaştırıldı.
Erdoğan daha sonra helikopterle Bursa'ya hareket etti.

DHA