Vali Mustafa Malay toplantının amacının muhtarların istek ve sorunlarını bire bir dinleyerek Aydın"da huzurlu bir ortam oluşturmak olduğunun altını çizerek “Önümüzde bir yerel seçim var. Buradaki muhtarlarımızın çoğu aday. Ben şimdiye kadar muhtarlarımdan olumsuz bin davranış görmedim. Özellikle seçimlerde zora ve zorbalığı müsaade etmeyerek durumu güvenlik güçlerimize muhtarlarımız iletmeli. Muhtarlarımız kapı kapı dolaşarak vatandaşların oylarına ambargo koymak isteyenlere karşı dikkatli olmalı” dedi.
Aydın İl Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak da mahalle muhtarlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Suçla mücadelede özellikle vatandaş desteği çok önemli. Mahalle muhtarlarımızın asayişin sağlanmasında önemli katkıları var. Vatandaşımız, mahalle muhtarımız ve güvenlik güçlerimizin iş birliği sokaktan başlayıp tüm kente huzur getirir” ifadelerini kullandı.
Toplantının ilerleyen dakikalarında Aydın Merkezdeki mahalle muhtarları da söz alarak görüş, öneri ve sorunlarını Vali Malay ve protokolle paylaştı.