Kahvehaneler, internet kafeler başta olmak üzere topluma açık alanlarda yapılan denetimlerde 232 şahıs sorgulandı. Yapılan şahıs sorgulamalarında 4 aranan şahıs yakalandı. Umuma açık olan 14 işyerinde yapılan denetlemelerde 2 adet ruhsatsız çalıştığı belirlenen iş yeri hakkında yasal işlem yapıldı. Huzur Operasyonu kapsamında yapılan trafik denetlemelerinde ise 54 aracın sorgusunun yapıldığı bu araçlardan çeşitli nedenlerle araması bulunan 3 araç hakkında yasal işlemin yapıldı. Ayrıca internet kafelerde yapılan denetlemelerde bilgisayar yazılımları ve içerikleri de konunun uzmanı olan emniyet personeli tarafından kontrol edildi.

Söke"de zaman zaman yapılan ve huzur operasyonu adı verilen denetlemelerin devam edeceğini belirten Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin; “Denetlemelerimiz şok baskınlar halinde devam edecek. İlçemizde huzur sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Emniyet güçleri için yapılan çalışmaların yanında vatandaşların ihbar sistemini çalıştırmalarının da çok önemli olduğu söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin; “vatandaşlarımızın şüpheli gördükleri olay ve şahıslar hakkında mutlaka 155 Polis imdat hattını aramalarını istiyoruz. Polisimiz vatandaş işbirliği ile daha etkin çalışmalar yapmaktadır” diye konuştu./iha