Antik AŞ tarafından dün düzenlenen müzayedede 9 milyon dolardan satışa çıkartılan Osman Hamdi Bey’in ‘Huzur’ isimli tablosu ‘evde kaldı.’ 10 milyon dolara sigortalanan tablo için açılış fiyatı 9 milyon dolar olarak belirlenmişti. Teklifler 9 milyon 150 bin dolara kadar çıktı. Ancak bu bedelin 10 milyon dolar olarak belirlenen hedeften uzak olması üzerine müzayede yetkilisi tablo için daha iyi tekliflerin olduğunu, bunun için eserin sahibi olan İsmail Cem’in ailesine danışmak gerektiğini söyleyerek diğer tablonun satışına geçti. 
 
Bu karar salonda soğuk bir hava estirirken, Antik AŞ yetkilileri tablo için farklı ödeme koşulları olduğu takdirde daha fazla fiyat verecek alıcıların olduğunu, bu nedenle tablonun sahibi olan İsmail Cem’in ailesiyle oturulup konuşulacağını ifade ettiler. Alınan bilgiye göre aile tekliften memnun kalmadığı sürece satış yapılmayacak. 
 
Osman Hamdi Bey’in ‘İstanbul Hanımefendisi’ isimli tablosu 2008 yılında Londra Sotheby’s’de yapılan müzayedede 6.9 milyon dolara satılarak Osman Hamdi Bey rekoru kırmıştı. Bir önceki rekor 2004 yılında Antik A.Ş.’nin düzenlediği müzayedede 3.9 milyon dolara satılan ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ tablosuna aitti. Osman Hamdi Bey’in 1904’te Eskihisar kalesinden manzarayı izleyen iki kadını resmettiği, ‘Huzur’ adlı tablosu gibi beş tane daha ‘Feraceli Kadın’ tablosu bulunuyor. 
 
Öte yandan müzayedede, Şeker Ahmet Paşa’nın ‘Sonbaharda Orman’ tablosu 2.5 milyon TL’ye, Hoca Ali Rıza’nın ‘Göl Evi’ tablosu 825 bin TL’ye, Fausto Zonaro’nun ‘Abdürrahim Efendi’si 575 bin TL’ye alıcı buldu.(radikal)