Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’dan Cuma hutbelerinde ve vaazlarda vatandaşların şehrin temizliği konusunda uyarılmasını talep eden Başkan Çerçioğlu’nun bu talebine müftülük olumlu yanıt verdi. Bu hafta Cuma hutbesinde ‘aile içi şiddet’ konusu işlenirken önümüzdeki hafta Cuma hutbesinde şehrin temizliği ve çevre bilinci işleneceği öğrenildi.
Belediye temizlik işçilerinin şehrin temizliği için var güçleriyle gece gündüz çalıştığını dile getiren Başkan Çerçioğlu, halkın duyarlılığını arttırmak için İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ile görüşerek, Cuma hutbelerinde şehrin temizliği konusunun da işlenmesini istedi.
Temizlik ekiplerinin gece gündüz sahada çalıştığını dikkat çeken Özlem Çerçioğlu, vatandaşlardan çöp konusunda biraz daha özen istediklerini belirtti. Vatandaşların çöplerini saatinde kapılarının önüne bırakmasını isteyen Çerçioğlu, “Vatandaşlarımız çöplerini saatinden önce veya sonra bırakmasınlar. Diğer yandan nasıl evimizi temiz tutuyorsak, sokaklarımızı da o şekilde temiz tutalım. Her sokakta çöp konteynırlarımız var. Ayrıca caddelerde ise direklere bağlanmış küçük çöp sepetlerimiz var. İçtiğimiz suyun pet şişesini lütfen yere, kaldırımlara ya da çimlerin üzerine atmayalım. İçtiğimiz sigaranın izmaritini yola atmayalım. Aydın halkımızdan bu çöp konusunda biraz daha hassasiyet göstermesini istiyorum. Rica ediyorum, gerçekten belediye personeli ciddi anlamda canını dişini takarak temizlik yapıyor. Elbette belediye olarak temizlik görevimiz. Ama biz temiz tutarsak, kentimiz daha temiz olur. Asıl olan kirletmemek” dedi.
‘NEREDEYSE SALGIN HASTALIK BAŞLAYACAK’
Tabakhane Deresi’ni belediye olarak sürekli temizlemelerine rağmen kısa sürede kirletilmesinden yakınan Başkan Çerçioğlu, “Aydın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cem Yıldırım, Tabakhane Deresi çevresindeki esnafa uyarı yazısı gönderecek. O derenin içine atılan çöpleri toplayıp, içindekilere bakacağız. Kime ait olduğunu biz oradan buluruz. O zaman hemen yasal işleme başlayacağız. 2.5 yıldır uyarıyoruz. Her seferinde temizliyoruz ama önemli olan kirletmemek. Neredeyse salgın hastalık başlayacak
“AYDIN HALKI TEMİZLİĞE DÜŞKÜN BİR HALK”
Başkan Çerçioğlu, “Aydın halkı çağdaş ve modern bir halk. Temizliğe düşkün bir halk. Madem kentimizin daha temiz olmasını istiyorsak, bu konuda hepimizin daha duyarlı olması gerekiyor. Zaten bu konuyu sayın Müftümüz Ömer Kocaoğul’a söyledim. Cuma günleri Cuma Hutbesinde vaaz vermesi için. Madem Müslümanlığın şartlarından biri temizlik, o zaman kentimizi de temiz tutmak zorundayız. Bu konuda sayın Müftümüz bize söz verdi. O bu kampanyanın içinde olacak” dedi.
‘ÇEVRE TEMİZLİĞİ SADECE BELEDİYENİN DEĞİL HEPİMİZİN SORUNU’
Başkan Özlem Çerçioğlu ile daha önce görüştüklerini dile getiren Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğlu, “Bu hafta cuma hutbesinde “aile içi şiddeti” konu aldık. Gelecek haftalardaki hutbe ve vaazlarda çevre temizliği ile ilgili vatandaşları aydınlatmaya çalışacağız. Çevre temizliği sadece Aydın Belediyesi’nin değil, hepimizin yaşadığı bir sorun. Çevremizi temiz tutmak elbette yüce dinimizin gereği. Vatandaşlar olarak çevremizi daha temiz tutarsak, dışardan gelen konuklar için Aydın’ın temizliğini imrendirmek konusunda hepimiz üzerimize düşen görevi yapmış oluruz” dedi.