Yeni albümü 'Sesler ve İzler' ile dikkat çeken Niran Ünsal, meslektaşlarını kızdıracak açıklamalar yaptı. Ünsal, Demet Akalın için "Ben teşhircilikten rahatsızım. Benim albüm fotoğraflarıma bakın, bir de Demet'in son yıllardaki fotoğraflarına! Bir tane giyinik klibi var mı?" dedi. Ünlü şarkıcı, Hande Yener'in müziğini de 'taklit' olarak yorumladı. Sözlerine Hüsnü Şenlendirici'nin yazdığı 'Bir Yol Lazım' şarkısına gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu söyleyen Niran Ünsal, müzik kariyeri ve özel hayatıyla ilgili sorularımızı yanıtladı...

* Yeni albümünüzün diğerlerinden farkı ne?
Bu albüm benim için çok kıymetli çünkü kendi plak şirketimden çıkardım. Albümde 11 şarkının müzikleri bana ait; sadece bir tane söz yazdım. Çok değerli isimler eşlik etti. Emre Kaya'nın bir şarkısı ve Hüsnü Şenlendirici'nin sözlerini yazdığı bir parça da var.

İPİNİ KOPARAN ŞARKICI
* Neden kendi plak şirketinizi kurma ihtiyacı duydunuz?
Çünkü birilerine bağlı olmak, onların isteklerine cevap vermeye çalışmak beni çok yordu. Sadece bana ait kimsenin müdahalesi olmadan özgürce bir albüm yapmak istedim. Bu yüzden de Nü Müzik adı altında eşim ve benim birlikte yol aldığımız bir şirket kurduk. İşin ticari kısmıyla eşim, müzikal kısmıyla ben ilgileniyorum. Ben hayal ettiğim şeylere ufak ufak ulaşmaya başladım.

* O kadar fazla albüm yapılıyor ki, bir gazeteci olarak bile takip etmekte zorlanıyorum. Bu yoğun üretimin müzik sektörüne olumsuz etkisi yok mu?
Artık albüm yapmak kolay bir iş haline geldi. İpini koparan herkes şarkıcı, söz yazarı ve sanatçı oldu bu ülkede. Ben; besteci, yorumcu ve yapımcı kimliğime rağmen kendimi sanatçı olarak nitelendiremiyorum ama artık önüne gelen herkese sanatçı denmeye başlandı. Bu insanların anlayamadıkları şey; yaygınlığın saygınlık getirmeyeceği gerçeği... Bir şarkı yakalayıp bunu fırsata dönüştürenler sonrasında sapır sapır dökülüyor.

SAPLA SAMANI AYIRMALI
* Demet Akalın, Hande Yener, Bengü, Gülşen, Deniz Seki ve siz... Parmakla sayılacak kadar az kadın sanatçı var. Bunun nedeni nedir?
Yıldız Tilbe'yi, Zara'yı ve Gülay'ı bu listenin en başına koymak ve onları bahsettiğiniz isimlerden ayırmak gerekiyor. Sapla samanı ayırmak lazım!

* Ama Demet Akalın'ın ciddi bir hayran kitlesi var. Konserleri herkesten çok talep görüyor, en fazla ekstraya giden isimlerin başında yer alıyor... Peki, nasıl çözeceğiz bu denklemi?
Belki bunları söylememem lazım ama ben içimden geçenleri söyleyen birisiyim. Ben hiçbir zaman bacak dekoltemle, sırt ve kalça dekoltemle gündeme gelmedim. Neden? Benim imkanım yok mu? Var ama istemiyorum. Çünkü bu fırsatları bir tarafa bırakıp, müzikal anlamda kendimi ispatlama yoluna gittim. Beden fani; onu göstersen ne olur, göstermesen ne olur? Sende olan bende de, bütün kadınlarda da var... Ben teşhircilikten rahatsızım. Bir benim albüm fotoğraflarıma, bir de Demet'inkilere bakın... Benim fiziğim güzel olmadığı için mi böyle fotoğraflarım yok sanıyorsunuz? Hayır! Ben kendime yakın bulmuyorum. Demet Akalın'ın son günlerde giyinik bir tane klip görüntüsü var mı? Bu söylediklerimi onun yüzüne de söyleyebilirim. Ben yapmadığım için onları bu şekilde kınayabiliyorum. Ben zaten Demet'e "Artık yeter, bu kadar açılıp saçılma" dedim. Yapıp yapmamak onun elinde. Açmayı, teşhir etmeyi seviyordur; yapıyordur. Ama nereye kadar? Yarın öbür gün çoluk çocuğa karışacaksın, onlara örnek olacaksın... Senin Türk milletinin bu değerlere ne kadar önem verdiğini bilmen lazım. Şimdi genç kitleyi kendine çekersin ama yarın öbür gün 40 yaşına gelince, kapına gelecek komşu bulamazsın!

* Ne alakası var?
Çünkü başka gözle bakarlar. Bunlar önemli şeyler. Bunları söylerken ben yapmadığım için söyleme hakkı buluyorum. Yapsaydım bana "Sen de bunları yaptın ulan" derlerdi...

* Bu konuda hassasiyetinizi belirtiyorsunuz ama kız kardeşiniz Nida Ünsal'ın da seksi fotoğrafları var. Ona da aynı tepkiyi gösterdiniz mi?
Kardeşim yetişkin bir insan. Ben ona da bu tepkilerin aynısını gösterdim. Ama bu onun seçimi.

* Kardeşiniz Nida'nın evlilik dışı hamileliği söz konusu... Bu konuda neler söyleyeceksiniz?
Bildiğim kadarıyla artık böyle bir şey yok...

* Demet Akalın'dan önce dekolte konusunda Hande Yener çok cesurdu. Ondaki değişimi beğendiniz mi?
Bunlar birbirinin taklidi. O ona nispet yapıyor, o öbürüne nispet yapıyor. Hande'nin ve Demet'in şarkılarını beğeniyorum; yani müzikal anlamda eleştirmiyorum. Bu kadar iyi imkanları varken, kendilerini teşhir edip, oralarını buralarını göstermelerine kızıyorum. Elektronik müzik, dünyada 25 yıldır var olan müzik tarzıdır. Hande biraz taklit ediyor. Dünyada var olan bir müziği yapıyor. Yeni bir şey değil!

* Hande Yener de dünyada değil, Türkiye'de bu müziğe ilk kendisinin cesaret ettiğini söylüyor zaten...
O da doğru değil. Çünkü Tarkan 'Ölürüm Sana' albümündeki 'Kır Zincirleri' adlı şarkısında bunu yapmıştır. İlk defa Tarkan yaptı, kimse üstüne alınmasın. Onu çok kaliteli buluyorum