Ezginin Günlüğü Grubuyla müzikseverlerin beğenisini kazanan Hüsnü Arkan, ‘Solo’ isimli albümünde çok özel şarkılara imza attı. Albümdeki tüm şarkıların müzikleri Arkan’a ait. Sanatçı, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın ‘Önce Sen Sonra Sen’, Nazım Hikmet’in ‘Bor Oteli’, Orhan Veli’nin ‘İhtiyarlık’ ile Can Yücel’in ‘Halime Tercümandım’ isimli şiirlerine müzikleriyle hayat veriyor. ‘Solo’daki ‘Adile Hanım’ isimli şarkı ise bir dönemin ünlü tiyatro sanatçısı Adile Naşit’e ithafen yazılmış.
Albümün konuk ses sanatçısı olan Birsen Tezer ‘Hoşgeldin’ adlı şarkıda etkileyici yorumuyla Arkan’a eşlik ediyor. Düzenlemesi Gürol Ağırbaş tarafından yapılan şarkının gitarları Bülent Ortaçgil tarafından çalındı. Ayrıca ‘Sol Yanım’ adlı şarkıya Grup Gündoğarken‘den Burhan ve Gökhan Şeşen vokal yaptı. ‘Hoşgeldin’ adlı şarkı dışında, tüm şarkıların düzenlemelerinin Bora Duran tarafından yapıldığı albümün kayıt, miksaj ve masteringi Harems stüdyolarında Efe Demiryoğuran tarafından gerçekleştirildi.
Hüsnü Arkan, edebiyata yaslanan güçlü şarkı sözleri ve besteciliğiyle ‘Solo’da özel şarkılarıyla sevenlerine sesleniyor. Sanatçı solo albümü tanıtım konserleri kapsamında Nisan ayında Ege Turnesi’ne çıktı. Egeli müzikseverlerle buluşmaya devam eden Arkan, 18 Nisan 2012 Çarşamba günü Aydınlı sevenlerinin karşısına çıkıyor. 

 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg