AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gaziantep'teki patlamaya ilişkin, ''Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu'' dedi.

Çelik, NTV televizyonunda katıldığı canlı yayında, terör örgütünün Gaziantep'te de korku ve dehşet duygusunun yaratmaya çalıştığını belirterek, ''Bu saldırıyı AK Parti camiası adına şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz'' dedi.

Karakola yaklaşık 25 metre mesafede park edilmiş bomba yüklü bir aracın uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Cezaevine ait bir servis aracında 1 şoför, 2 gardiyan hayatını kaybetti. Diğer taraftan en dehşetli olanı, bir binek oto içinde 3 yetişkin vatandaş ve 1 çocuk hayatını kaybediyor. Yanarak bu insanlar vefat ediyorlar. Bir de halk otobüsünde çok sayıda yaralı var. Bu halk otobüsündeki çocuklardan biri sırtından aldığı bir isabetle maalesef şehit oldu.''

Bu manzara karşısında terörü lanetlemeyeceklerin insanlığından şüphe ettiğini dile getiren Çelik, birilerinin Gaziantep'teki kardeşlik atmosferini sabote etmek istediğini söyledi.

Gazianteplilere çağrı yapan Çelik, ''Korku ve dehşet duygusu uyandırarak bir kaos durumu oluşturmaya çalışıyorlar ve insanların birbirlerine saldırmasını temin etmeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu tuzağa düşmememiz gerekiyor'' dedi.

Yaralıların hepsinin en az zararla ailelerine dönmelerini temenni ettiğini vurgulayan Çelik, ''Yaralı sayısı 64'e çıktı. Bunlardan 10'una da doktorlar tarafından 'hayati tehlikesi var' raporu verildi ama durumu çok ağır bir yaralı görülmüyor'' diye konuştu.