Aydın iline imza atmış büyük başkan.

Bugün Aydın ilinin en gözde mahallesi Mimar Sinan Mahallesinin mimarı.

Mimar Sinan Mahallesi de gerek mimarisi gerek şehircilik anlayışı ile Aydın ilinin Avrupa-i tek mahallesi.  Bugüne kadar da ikinci bir Mimar Sinan Mahallesi yapılmadığı içinde daire fiyatlarının en yüksek olduğu mahalle.

Herkes böyle bir mahallede oturmak istediği ve fakat Aydın da Hüseyin Aksu’dan sonra gelen hiçbir başkan şehircilik adına Aydın iline bir değer katmadığı için maalesef bu mahallede oturmak için diğer mahallelerdeki dairelerin iki katı para ödemek zorunda kalıyorsunuz. Çünkü herkes yolları geniş, otopark sorunu olmayan, bahçe ve parklarıyla ailelerin çocuklarını rahatça gezdirebildiği bir mahallede yaşamak ister.

İslam’ın düsturlarından biri de işi ehline vermektir. Uzun süre Müslümanlara düşmanlık yapıp pek çok Müslümanın ölümüne neden olduktan sonra İslam’ı seçen Halit Bin Velid Müslüman olduktan sonra Allah Resulü tarafından ordu komutanlığına getirilince bu pek çok sahabenin bu durumdan rahatsız olmasına sebebiyet vermiş bunun üzerine Allah Resulü İslam’ın düsturlarından biri olan şu kaideyi ortaya koymuştur. İşi ehline verin.

Aydın’da şehirciliğin ehli Hüseyin Aksu’dur. Kendisi siyaseten rakibimiz olabilir, beğenmediğimiz tavır ve davranışları olabilir lakin bu onun şehircilik konusunda bir uzman olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz.

Dolayısıyla bu şehrin yöneticilerine tavsiyem eğer Aydın ilini bir adım ileri götürmek adına bir şeyler yapmak istiyorsak, bu şehre imza atmış olanlardan biri olarak anılmak istiyorsak doğru insanlarla doğru işler yapmak zorundayız. Ben olsam Hüseyin Aksu gibi bir beyni eğer oda kabul ederse danışman olarak yanıma alır ve beraberce Aydın şehrini Avrupa-i bir şehir haline getirmeye çalışırdım.

Hüseyin Aksu’yu sevmiyorum gibi bir gerekçe bir yöneticinin gerekçesi olamaz. Yönetmek sevgi veya nefret ekseni üzerinde hareket edebileceğimiz bir pozisyon değildir. Yöneticilik akılcılık ve sağduyu gerektirir. Gerektiğinde düşman ile dahi ittifakı gerektirir. Dolayısıyla yönetici duyguları ile hareket etme lüksüne sahip değildir.

Ha duyguları ile hareket edebilir mi? Evet edebilir. Ama o zaman da tarihteki tozlu raflardan birinde yer alacağını unutmasın. Çünkü tarih tarihe imza atanları koruma altına alıp ölümsüzleştirir.

Popülist politikalar sadece geçici bir oy dalgalanmasına sebebiyet verir. Günü kurtarırsınız. İki ekmek vererek susturduğunuz adama yarın 3 ekmek veren olursa kaybeden siz olursunuz. Ama insanların aklına ruhuna ve kalbine hitap ederseniz o zaman hiçbir zaman yıkılmayacak bir duvar inşa etmiş olursunuz.

Aradan geçen 500 seneye rağmen insanlar nasıl ki Osmanlı zamanında yaşamış ve eserleri ile tarihe imza atmış  Mimar Sinan’ı unutmadıysa aradan geçen 20 seneye rağmen bizlerde Aydın iline kazandırdığınız ve halen ikincisi yapılmamış olan Mimar Sinan Mahallesi için teşekkür ederiz Sayın Hüseyin Aksu.

Selametle kalın…