Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliği ile ilki geçen yıl yapılan "Hürriyet Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür" yolculuğu, bu yıl kurtuluşunun 87"nci yıldönümünü kutlayan İzmir"den yola çıktı. Tren bu yıl çocuk haklarına odaklanacak.

Aydın Doğan törende, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan"ın verdiği beyaz güvercini uçurdu.

"HÜRRİYET Hakkımızdır/ Tren Özgürlüktür" yolculuğu, bu yıl kurtuluşunun 87"nci yıldönümünü kutlayan İzmir"den başladı. Tarihi Basmane Garı ilginç bir tarih olan 09.09.2009"da önemli bir törene ev sahipliği yaptı. Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Hürriyet Yazıişleri Müdürü ve yazarı Tufan Türenç, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Yazarı Mehmet Yılmaz, Hürriyet İnternet Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Kurumsal İletişim Koordinatörü Temuçin Tüzecan, Reklam Grup Başkanı Ayşe Cemal Sözeri, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, sanatçı Derya Köroğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, yaptığı konuşmada, insan haklarının genelde siyasi bir konu olarak algılandığını vurgulayarak, insan haklarının gündelik hayatın bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Törende TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve İzmir Valisi Cahit Kıraç da konuşma yaptı.

Çocukları dövme hakkı yok

Vuslat Doğan Sabancı, ailelerin çocukları dövme hakkı olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Çok konuşulmayan bazı haklar var. Şiddetsiz bir ortamda büyüme hakkı gibi. Bu çocuklarımızın en temel hakkı, maalesef toplumumuzda çocuğa karşı dövme, dayak çok da önemli görünmüyor. Eğitim sisteminin bir parçası olarak görülüyor. Bu trende birçok faaliyet ve etkinliğimizde her türlü konu şeffalaşacak.” HÜRRİYET