Dr. Coşkun, “Hurmayı sadece Ramazan Ayı’nda yiyenler var. Tek Ramazan Ayı’nda değil, her zaman tüketilmeli. Beynimizin fosfora ihtiyacı var. Bu fosfor da hurmada bulunmakta diyor.

Kişi kendisini yorgun hissettiğin de özellikle, beyin yorgunluğu oluştuğunda hurma tüketmelidir. Hurma sinir sistemi üzerinde de oldukça etkilidir. B1-B2 vitaminleri bulunur ve bu vitaminler sinir siteminde dinlendirici özelliğe sahip.

Hurmanın öksürüğe, balgama ve göğüs ağrılarına da çok iyi geldiğini ifade eden Dr. Coşkun, “Şu sıcak yaz günlerinde aşırı su yada yağlı yemekler tüketilmesinden dolayı ishal ve kusma vakaları da sık görülmeye başlar. Vücut da su, tuz, potasyum ve sodyum kaybeder. Bu unsurlar da hurmada bol miktarda bulunur.

Günümüzde kanser ölümlerde ilk sıralarda yer almaya başladı. Hurmayı devamlı yemek kansere yakalanmayı da ciddi oranda önler. Çünkü hurma magnezyum ihtiva eder. Yine aynı şekilde prostat kanseri tedavisinde de kullanılır” diye konuştu.

Dr. Ömer Coşkun, hurmanın binmeyen bir yönün daha olduğuna dikkat çekerek, “Hurmanın birde güzellik unsuru var. Hurma çekirdeği önce yakılıp ardında göze sürülürse hem kirpiklerin uzamasına hem de göz çapaklarına iyi gelir. Bunun yanında hurma yemek gözleri kuvvetlendirir ve parlatır, gece körlüğünü önler” şeklinde konuştu.

Emzirme dönemlerinde olan annelere, süt miktarını arttırıcı etkisi vardır.

Vücuttaki kötü huylu kolesterolü düşürür. Vücudun dengesini sağlar.