Ata Demirer, Cengiz Semercioğlu'na şu açıklamalarda bulundu:

- Gülse Birsel ile bağımızı hiç koparmamıştık. Bir gün bir telefon geldi, Gülse “Ayrılan oyuncular var, durum böyle böyle, aramıza katılırsan çok eğleniriz” dedi. Benim için Avrupa Yakası hiç bitmemişti; ayrıca insanlar dışarıda sürekli olarak bana diziye dönmem için telkinde bulunuyorlardı, beni dizide görmek istediklerini söylüyorlardı. Benden sonra çok yetenekli oyuncular da katılmıştı diziye. Çok heyecanlandım ve kardeşim Cenk ile konuşup kararımızı verdik.

- Hümeyra olsaydı diziye devam etmezdim. O durumda bana ihtiyaç olmazdı çünkü. Benim Avrupa Yakası"ndan ayrılma kararı aldığım zamanlar çok karışık bir dönemdi. Diziden ayrılmamım tek nedeni Hümeyra değildi. Hümeyra ayrılmama neden olan paydalardan sadece biriydi. Zaten bizim onunla aramızda geçen olay topu toğu yedi dakikalık bir tartışmaydı. Çok kilo almıştım, 140 kilo olmuştum. Zevk alamadığım için ayrıldım. Komediyi tat almadan yapamazsınız.

-Avrupa Yakası"nın bıraktığım zaman dokuz kişilik bir çekirdek kadro vardı. O dönem hemen hemen her sahnede rolüm vardı ve bütün yük benim üzerimdeydi. Şimdi ise kalabalık bir orta saha gibiyiz. Yeni oyuncuların tadına bakıyorum şimdilerde. Arkadaşların potansiyelleri çok yüksek. Binnur Kaya ve Engin Günaydın çok güçlü oynuyorlar.

-Avrupa Yakası"ndan ayrılanların dizi ve Gülse Birsel hakkında yaptıkları açıklamaları etik bulmuyorum.

- Vural Çelik"i, Avrupa Yakası"na ben getirdim. Vural, BKM"den arkadaşımdı. Kubilay rolü için biri aranıyordu, Vural"ı tavsiye ettim. Ben ayrıldıktan sonra “Ben de ayrılayım mı?” diye sordu ama ben bu teklifini kabul etmedim. Vural biraz alıngan bir adamdır. Alıngan bir insan yaratılmışsa ilk model Vural"dır. Çok yeteneklidir ve iyi bir insandır ama galiba kendisine yazılan rolü yeterli bulmadı.

- Büyük oynadığım zaman karşımda kimse gülmeden duramaz. Sahnede oyun oynarken hiç gülmem.

- Tam bir tişört hastasıyım. Takım elbisem falan yoktur. Yaklaşık 600 tane tişörtüm var. İstanbul"dan ve Avrupa seyahatlerimde alıyorum. Ayrıca dizide giydiğim bazı tişörtleri Crazy adlı bir firma getiriyor. Tişörtlerin üzerindeki yazıların patentini Amerika"dan alıyorlar. Hotmale yazılı tişörtü de onlar getirmişti. Ben hotmail"le ilgili bir kelime oyunu sandım ama gay"lerle ilgili çok ünlü bir site olduğunu sonradan fark ettik. O tişörtle 15 gün çalıştım.

- Kilo verdim ama malzeme fazla olunca verdiğim kilolar çok da belli olmuyor. Buğday ambarından bir kilo buğdayın eksilmesi gibi.

- Kasımdan itibaren her perşembe BKM"de Gazino isimli yeni gösterimi sahneleyeceğim. Gösteri sırasında iki şarkı söylüyorum.

-Osmanlı Cumhuriyeti"nin montajlanmış halini geçen hafta izledik. Film beklentimin çok üzerindeydi. Ben film hakkında masada kalmaz inşallah derken, nazar değmesin gibisinde söyledim ama yanlış anlaşıldı. Ayrıca çok beğendiğim, iyi oynadığımı düşündüğüm sahnelerin de makasa uğramaması mahiyetinde bir temenniydi sadece.

-İyi bir film izleyicisiyim. Korsan da dahil günde 3 film izlerim. İyi bir film yapmak istiyorum. Yaza yeni bir film projem var. Doktor bir arkadaşımla senaryosunu yazıyoruz. Niyazi Gül Afrika"da gibi eski karakterler üzerine bir film yapsam çok izlenir. Ama bu film sadece para kazanmak için yapılmış olur. İstese Engin de Burhan karakteri üzerine bir film yapar ve çok da izlenir.

-Peker Açıkalın"ı hayatımda bir kere gördüm. Çekim yaparken geldi, dekorumuzu kırdı, onun yüzünde 1,5 saat ara vermek zorunda kaldık. Deli dolu bir arkadaş. Benimle ilgili söyledikleri kötülük olsun diye söylediğini düşünmüyorum. İçi dışında bir arkadaş çünkü.

-Kurtlar Vadisi"ni izliyorum. Dizinin yazar ekibini çok beğeniyorum. Esprileri ve karakter yaratma özellikleri çok iyi. Muro karakteri dizinin ilk başlarında daha iyiydi. Muro filminin fragmanı bana karamsar biz izlenim verdi. A.R.O.G."un da fragmanını izledim, inşallah iyi bir şey çıkar.

-Yaprak Dökümü"nü Fatih Terim bile geçemiyor, ben nasıl geçeyim.

- Ben kontrol manyağı bir insanım. Başkasının denetimine vermem kendimi. Hacıyatmaz"ı sahiplenemedim. Ünlü görünce kaçan bir insanım, utanırım. Soru sorma yeteneğim yok. Yanlış yönlendirildim. Okan"la (Bayülgen) başka bir format konuştuk ama konuştuğumuz şeyi yapamadık. Ben yapsam öyle bir program yapmazdım. Ayrıca ben çok iyi şov programı yaparım. Sahnede canavar gibi iş yapıyorum.
Medyatava