Hükümetin önce “Kürt açılımı”, sonra “Demokratik açılım” olarak formüle ettiği Kürt sorununun çözümüne yönelik tartışmalara katılan sanatçı Hülya Avşar"ın, Milliyet gazetesi yazarı Devrim Sevimay"a verdiği mülakat, Kürt internet siteleri tarafından manşetlere taşındı.
Avşar"ın, babasının geçmişi, Kürt kökeni ve çocukluk döneminde yaşadıklarına dair söylemleri, aralarında PKK"nın denetimindeki internet siteleri dahil, Kuzey Irak, Suriye hatta İran"da Kürtler tarafından yayımlanan gazete, dergi, TV ve internet sitelerinde yayımlandı. Alıntı yapılarak verilen haberde, Avşar"ın “Kürtlük yönü” öne çıkarılırken DTP Genel Başkanı Ahmet Türk"le diyaloğu ve DTP"ye ilişkin görüşlerine yer verildi.
“Avesta” adlı internet sitesinde Avşar"la ilgili olarak, “Avşar"ın annesi Türk, babası Kürt. Ankara"da büyümüş. Bir röportajında daha dile getirmişti, evlerinde sürekli Kürt sorunu konuşulurmuş” denildi.
Aynı sitede, Avşar"ın, “Türkiye"de Kürt sorununda referanduma gidilirse iki pasaport kullanacağım. PKK lideri Abdullah Öcalan için de yüreğim acıyor” dediği öne sürüldü, ancak bu sözleri nerede söylediğine ilişkin bilgiye yer verilmedi. / milliyet