Şahinci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
‘’İleri Demokrasi’’ hedefi ile yola çıkan AKP iktidarı kendi konumunu sağlamlaştırmak ve İktidarda kalmanın yollarını daha da perçinlemek için her türlü baskıyı ve şiddeti uygulamaya sokmaktadır.
Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke düzenleyen Cumhuriyet Savcısı ifadesini alabilmek için Genel Başkanımızın dokunulmazlığının kaldırılmasını ve yargılanma yolunun açılmasını istemektedir.
Bu hareket muhalefeti sindirme hareketidir! Bu hareket demokrasinin, hukukun kısıtlanması hareketidir!CHP tarihi boyunca böyle baskılara boyun eğmemiş ve bundan sonrada boyun eğmesi söz konusu değildir.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız yalnız değildir. Parlemanto da bulunan tüm CHP milletvekilleri,Parti Meclisi Üyeleri,İl Başkanları,Belediye Başkanları,İl Genel Meclisi Üyeleri kısacası tüm örgütümüz Genel Başkanımızın arkasındadır.
Bu talihsiz açıklamayı CHP’ye yapılmış baskı ve yıldırma hareketi olarak görüyor Aydın İl Örgütü olarak Genel Başkanımızın arkasında olduğumuzu Aydın Kamuoyuna ilan ediyoruz.