Aydın’da meydana gelen bir çok intihar, boşanma ve psikolojik bunalımın bilinçsizce kredi kartından kaynaklandığını belirten Başkan Akşit, “Halk arasında cırt cırt adı verilen bu kredi kartları son günlerde toplumun en önemli sorunu haline geldi. Yetkililerden isteğimiz toplumun daha da gerilmemesi için kredi kartlarında ve özellikle limitlerinde ciddi bir düzenleme yapılmasıdır” dedi.

Sadece Aydın il merkezinde yıllık ortalama 70 bin icra davası açıldığını ve bunun da en önemli kısmının bilinçsizce kullanılan kredi kartlarından kaynaklandığını belirten Aydın Esnaf Odaları Başkanı Hulusi Akşit, “Asgari ücretle çalışan bir kişiye 5-6 bin TL limitli kredi kartının verildiği Türkiye’den başka bir ülke var mıdır bilemiyorum. Bence bu icralarda harcayıp ödemeyenler kadar, bu şekilde kredi kartı verenlerin de sorumlu olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Aydın’da nüfus ortalamasına bakıldığında yaklaşık 4 kişiden bir kişiye icra dosyası düştüğünü hatırlatan Başkan Akşit, “Yapılan araştırmalara göre icraya düşen borçların büyük çoğunluğu kredi kartları, banka kredileri ve basite alınıp ödenmeyen telefon borçlarını kapsıyor. Kredi kartları ve banka kredilerinde düzenleme yapılmaması halinde bu sorunun çözümü mümkün değil” ifadelerine yer vererek kredi kartlarının intihar ve boşanmaların da başlıca nedenleri arasında yer aldığını kaydetti.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png