Mevcut Başkan Hulusi Akşit dışında adayın çıkmadığı kongrede Başkan Hulusi Akşit 5. defa güven tazeleyerek 6. dönem için yeniden seçildi.
Bugün öğlen saatlerinde başlayan kongreye Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali yardımcıları, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Defterdar Sabahattin Parmakeli, Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter"in divan başkanlığını yaptığı kongrenin açılışında konuşan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Hulusi Akşit, ülke genelinde esnafın çoğaldığını ancak zanaatkarın her geçen gün yok olduğunu belirterek, hükümetin bazı yasaları çıkarırken, esnaf ve sanatkarın da görüşünü alması gerektiğini yineledi. Esnaf ve zanaatkara bakış açısının değişmesi gerektiğini ifade eden Akşit, “Maalesef birkaç yıl sonra sanayide tornacı bile kalmayacak. Bizi "Cahil" olarak görenlere sesleniyorum. Saat 24.00"e 5 geçe yediğimiz cezalardan bıktık. Hiçbir esnaf, kendi müşterisini dükkandan kovamaz. Her yıl özel günlerde belli bir saate kadar açık kalabilmek için yetkililerden izin istenir. Artık bu konular belli bir düzene sokulmalıdır” dedi.
Zaman zaman duygusal anlar da yaşayan Başkan Hulusi Akşit, AYESOB"a devraldığı Vardar İş Hanı"ndaki yerinden bugünkü geldiği yere kadar geçen dönemi anlattı. Şu anda Türkiye"de en modern ve örnek bir binaya kavuşan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği"nin bu günlere gelmesinde emeği olanlara da teşekkür eden Akşit, “Sülale olarak genelde 60"lı yaşlarda ölüyoruz. Ben şu anda 63 yaşındayım. Ancak ölmekten hiç korkmuyorum. Kişisel olarak hatalarımız elbette olmuştur. Ancak oda olarak hesabını veremeyeceğim bir şey yok. En büyük amacım da ölünce dua edenlerimin olmasıdır. Bunun için çalışıyorum” diye konuştu.

“ESNAF İÇİN YAPAMAYACAĞIM SERSERİLİK VE DELİLİK YOKTUR”
Hayatını esnaf ve sanatkarlara adadığını ve bugün Aydın ilinin delicesine alınan kararlar sayesinde Türkiye"de örnek gösterildiğini belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulusi Akşit, “Esnaf ve sanatkarım için yapamayacağım delilik serserilik yoktur” ifadelerine yer verdi.
AYESOB Vakfı olarak 4 bin 956 çocuğu okuttuklarını da belirten Akşit, üyelerin ve Aydınlıların bu vakfa sahip çıkmalarını istedi.
Kongrede konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise, esnafın sıkıntılarını bildiklerini süpermarketler yasasının bir an önce çıkmasını beklediklerini söyledi.
Daha sonra yapılan seçimlerde Hulusi Akşit, 5. defa güven tazeledi. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği"nin 30. dönem yönetimi Hulusi Akşit başkanlığında; Selahattin Çetindoğan, Memduh Gölcük, Ahmet Tokmaklıoğlu, Ahmet Kaymaz, Salih Kılınç, Reşat Oflioğlu, Semih Özmeriç ve Muhammet Ali Künkçü"den oluştu.
Denetim kurulu Yalçın Pektaşoğlu, Ahmet Keleş, Mehmet Gül, İlyas Seçkin ve Fatih Astepe"den, Disiplin Kurulu ise Coşkun Okay, Bilal Şen, Zühtü Şengün, Bülent Çalışkan ve M. Önder Öztürk"ten teşekkül etti. iha