Sahnede yakınlarını izleyen tutuklu yakınları duygusal anlar yaşadı.
Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu"nda tutuklu bulunan hükümlüler tarafından hazırlanan "Acele Koca Aranıyor" adlı tiyatro oyunu Aydın E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Tiyatro Salonu"nda sahnelendi. Oyunu Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ahmer Er, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Başsavcı Vekili Mustafa Doğru, Cezaevi Savcısı Mehmet Özcan, Kurum Müdürü Yavuz Urş ve tutuklu yakınları izledi.
Protokol ve ailelerinin karşısına tiyatro oyunu ile çıkacak olan hükümlüleri yaklaşık 2 ay önce eğitmenleri gözetiminde oyuna hazırlandı. Oyunda 2"si perdeci olmak üzere toplam 18 hükümlü görev aldı. Oyunda yaşı ilerlemiş olmasına rağmen halen evlenememiş olan bir kızın, zengin koca arayışı içerisinde olması mizahi bir üslupla ele alındı. 2 perde olarak yaklaşık 1,5 saat devam eden oyun, protokol ve hükümlü yakınları tarafından ilgiyle izlendi. Zaman zaman sahnelere kahkahalarla eşlik eden izleyiciler, oyunun sonunda oyunda görev alan hükümlüleri ayakta alkışladı.
Sahnelenen "Acele Koca Aranıyor" adlı tiyatro oyununun tamamen cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin eseri olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, hükümlülerin bu oyununa tamamen kendilerinin hazırlandığına işaret etti. Oyunda görev alan hükümlülerin hayatlarında tiyatroya gitmekten de öte tiyatronun önünden dahi geçmemiş olabileceklerinin altını çizen Er, “Ama burada bugün 1,5 saatlik bir oyunu sahnelediler. Bunun çalışmalarını yapmak kolaydır da, seyirci önünde oynamak zordur. Çok zor bir oyunu 1,5 saatlik bir metni çalışarak, suflör olmadan sahnelediler. Ben kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

“CEZAEVLERİ EĞİTİM YUVASI OLDU”
Son dönemde cezaevlerinde önemli gelişmeler olduğuna işaret eden Başsavcı Er, şunları söyledi: “Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğümüzün zihniyeti değişmiştir. Eski zindancı zihniyet değişmiş, yerine cezaevlerinin birer eğitim yuvası halini alması düşüncesi gelmiştir. Cezaevleri artık birer eğitim yuvasıdır. İnsanları burada eğiterek, bir iş sahibi yaparak buradan tahliye etmeye çalışıyoruz. İyileştirme çalışmaları yapıyoruz, bu insanları topluma kazandırmaya çalışıyoruz. İçeride her ne kadar kendilerini mahkum olarak biliyorlarsa da, dışarı çıktıklarında bizden biri olmalarını, toplumla kaynaşmalarını sağlıyoruz”
Hükümlülerin içerisinde bulundukları zor şartlara rağmen oyunda görev aldıklarının altını çizen Er, bu şartlarda başarıya ulaşmalarının övgüye layık olduğunu kaydetti. Hükümlülerin bu oyunda sayesinde aileleriyle buluştuklarını ve ailelerinde oyunu izlediğini belirten Er, toplumun birer ferdi olan hükümlülerin ayrımcılık yapılmadan kabullenilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. -İHA