Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının emeklilik kararlarıyla ilgili hükümetten ilk değerlendirmeyi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yaptı. 
 
Yıldırım, ''Emeklilik tek taraflı irade beyanıdır. Devlette işler kalmaz, devlette süreklilik esastır'' dedi. 
 
Bakan Yıldırım, İzmir programı kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaretinin ardından, son gelişmeyle ilgili konuştu.
Yıldırım gazetecilerin soruları üzerine şöyle konuştu:
''Bana gelen bilgi emekliliklerini istemişler. Hayırlı uğurlu olsun, ne diyelim? Emeklilik tek taraflı bir irade beyanıdır. Bunun değerlendirilecek bir yanı yok. 
 
Devlette işler kalmaz, devlette süreklilik esastır. Mahkeme kadıya mülk değildir. Hiçbirimiz ilanihaye bir görevde kalacağız diye bir şey yok. Tek taraflı irade beyanıdır. Emekliliklerini istemişlerdir, gereği yapılır.'' 
 
"DEMOKRATİKLEŞİYORUZ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'de de bir açıklama yaptı. 
 
''Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesi sürecinin Türkiye'nin demokratikleşmesini ortaya koyan bir süreç" diyen Tanrıverdi şunları söyledi: 
 
''Artık Türkiye demokratikleşmektedir. Biz 'ileri demokrasiyle Türkiye'yi tanıştıracağız' dedik. bugün Ankara'da önemli gelişmeler oldu. Genelkurmay Başkanı'ndan Kuvvet komutanlarına kadar emekliliklerini istediler. Bu emekliliği isteyen komutanlar kendi iradelerini kullanmışlardır emekliliklerini istemişlerdir. 
 
Bu iradelerini kullanan komutanların yerine gelecek komutanlar vardır. Hiçbir zaman hiçbir koltuk boş kalmaz dolayısıyla bu gelişmeleri dikkate alarak farklı yorumlar yapmaya veya düşünce içerisine girmeye gerek yok. Bu süreç Türkiye'nin demokratikleşmesini ortaya koyan bir süreçtir. Endişe duyulacak bir süreç değildir. Her şey kendi sistemi düzeni içinde ilerlemektedir.'' (aa)