MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, askeri uçağın düşürülmesini değerlendirirken, ''Hükümetin dış politikası duvara çarptı. Ne ileriye gidebiliyor ne geri dönebiliyor'' dedi.

Şandır, gazetecilerin, Türk uçağının düşürülmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Hükümet tarafından hazırlanacak, Suriye'ye müdahaleyi öngören bir tezkere getirilmesi halinde nasıl bir tavır takınacaklarının sorulması üzerine Şandır, ''Böyle bir ihtimalin üzerinde konuşmak doğru değil. Önce içeriğini görmemiz lazım. Böyle bir tezkere hazırlayıp hazırlamayacaklarını bilmiyoruz. Böyle bir tezkere hazırlığı olursa içeriği üzerinde partimizin yetkili kurulları gereken değerlendirmeyi yapıp, bir politika belirleyecektir. Biz de onu Meclis 'te uygulayacağız'' diye konuştu.

''Hükümetin dış politikası duvara çarptı. Ne ileriye gidebiliyor ne geri dönebiliyor'' ifadesini kullanan Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'yi duvara çarptı bunlar. Suriye ile İsrail arasında arabuluculuk yaparken, bu iki ülkeyle de düşmanlık noktasına geldik. Sonuç itibarıyla uygulanan politikalar, Türkiye'ye faydalı değil. Bu politikaların terk edilmesi gerekir. Hükümet dış politikada çıkmaz sokağa girdi. Bunun zararı ülkenin tümüne. Buradan çıkmamız lazım. Bu sonuçlara ulaşan bu hükümetin istifa etmesi gerekir. Bunun siyasi bir sorumluluğu olmalı. Bu gidiş Türkiye'ye bölgesinde ve dünyada çok düşmanı olan ve tartışılır bir noktaya getirecektir. Şimdi Suriye ile 5 milyar dolar bir ticaret hacmi öngörülürken bugün 5 milyon dolarlık bile dış ticaret hacmimiz yok. Sıfıra yakın. Çiftçinin ürettiği yaş sebze ve meyve elinde kaldı.''

AA