Aydın Valiliği okulları tatil edince, okullarda eğitimi grev değil valilik durdurmuş oldu.

Türkiye Kamu-Sen ile Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) tarafından gerçekleştirilen bir günlük “Hükümete Uyarı Grevi” Söke"de gerçekleştirildi. Kamu emekçileri grev nedeni ile çalışmazken; Sendika üyeleri Söke"nin Demirköprü meydanında eylem ve kitlesel basın açıklaması yaptı. Eğitim-Sen, SES, Tüm-Bel-Sen ve Eğitim-İş"e bağlı kamu çalışanları gerçekleştirdikleri eylemde zaman zaman hükümetin politikalarını eleştiren ve İMF karşıtı sloganlar attı. Eyleme CHP Söke İlçe Başkanı Sevim Şahin, çeşitli sivi toplum örgütlerinin temsilcileri de katılarak destek verdi.

Türkiye genelinde meydanları dolduran kamu çalışanlarının Söke"de eyleminde sendikalar adına konuşma yapan Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptaterek konuşmasına; “Bugün alanları doldurarak yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe karşı sesini yükselten emekçiler merhaba, kriz nedeniyle işini kaybetmiş, çocuklarına ekmek götüremez hale düşürülmüş işsiz kardeşlerimiz merhaba, açlık sınırının altında bir ücretle vefasızlığa uğramış, yoksulluğa mahkum edilmiş emekliler merhaba, krizin yükü altında ezilen, kredi batağına düşmeye zorlanan esnaflar merhaba, diplomalı işsizlikle terbiye edilmeye çalışılan, yarınsızlığa alıştırılan gençlerimiz merhaba” sözleri ile başladı.

Aydın Valiliği"nin okulları tatil etmesiyle birlikte eğitimcilerin hizmet üretiminden gelen gücünü kullanamıyor göründüğünü belirten Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptaterek; “Her şeye rağmen bu gün Türkiye"nin her yerinde hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Bugün Türkiye"de eğitim verilmiyor, temel ulaşım hizmetleri verilmiyor, acil durumlar dışında sağlık hizmeti verilmiyor. Bugün kamu emekçileri yıllardır birikmiş sorunların karşısında hala emekçileri görmeyen, onları sefalete iten, ülkeyi krizden krize sürükleyen neo-liberal politikalara karşı seslerini bir kez daha yükseltiyor. Buradan taleplerimiz karşısında bir duyarsızlık abidesi gibi duran siyasi iktidara sesleniyoruz. 25 Kasım Grevine ülkeyi getiren sizsiniz” dedi.

Yıllardır iktidarların emekçilerin sorunlarına kulaklarını tıkadığını, Emek örgütlerinin görmezden gelindiğini söyleyen Eğitim-Sen Söke Temsilcisi Hayri Yaptaterek; “Emekçileri işçi memur diye ayırdınız, sözleşmeli, kadrolu, 4B"li 4C"li diye ayırdınız, kurum işçisi, taşeron işçisi diye ayırdınız. Emeği her fırsatta bölmeye çalıştınız. Emekten emekçilerden sakındığınız kaynakları sermayenin emrine verdiniz. Sağlık ve eğitim başta olmak üzere temel kamusal hizmetleri piyasalaştırmak için, karlı bir pazar haline getirmek için canla başla çalıştınız. Kamusal alanı sermayenin talanına açtınız. 25 Kasım Grevi kamu emekçilerinin dayatılmış yüzdelik ücret artışlarına mahkum eden toplu görüşme uygulamasını terk edip bir ana önce toplu sözleşme masasına oturmanız konusunda bir uyarıdır” dedi.