AYDINPOST HABER SERVİSİ

UZUNIRMAK: SEL ZARARLARINI HÜKÜMET ÖDESİN!

Uzunırmak, TBMM Genel Kurulu"nda yaptığı konuşmada, “Hükûmetin, zararların tespiti ve tazmini noktasında bir gayret sarf etmesi gerekmektedir” diye konuştu
Menderes Ovasına sel baskınının, ihmalden kaynaklandığına dair kanaat taşıdığını ifade eden Uzunırmak, “Önceden Meteorolojinin öngördüğü doğrultuda, uyarılarla buralar boşaltılarak, buralarda tedbirler alınarak, taşınabilir malların ve daha önemlisi can kayıplarının önlenmesi mümkün olabilir. Dolayısıyla, burada da bir ihmalin olduğu kanaatini taşıyorum. Bu ihmaller cana ve mala sebep olmaktadır. Hükûmetin daha tedbirli olması gerektiği kanaatini taşıyorum” dedi
Tabii afetler can ve mal kayıplarına sebep olduğunu savunan Uzunırmak, "Aydın'da da Menderes'in Akçay koluyla birleştiği yerden itibaren kapakların açılması neticesinde ve yağan yoğun yağmur neticesinde Menderes deltasının hemen hemen bütünü, Ova'nın bütünü Atça'dan başlayarak, Yenipazar, Sultanhisar, Aydın merkez, Dalama, Söke, Bıyıklı gibi hepsi su altında kalmıştır, çok yoğun bir yağış olmuştur, Bağarası Ovası da olmak üzere" diye konuştu.

HÜKÜMET, SELDEN KAYNAKLANAN ZARARLARI TAZMİN ETSİN

Hükûmetin, zararların tespiti ve tazmini noktasında bir gayret sarf etmesi gerektiğini hatırlatan Uzunırmak, "Meteoroloji bayağı bir öngörmektedir tabiat şartlarını. Dolayısıyla, afet ve kriz yönetimi merkezlerinin bu öngörüler doğrultusunda, en azından önceden uyarılar yaparak, tedbirler alarak belki mal kayıplarını önlemek sel karşısında çok mümkün olmayabilir, bazı malların kayıpları önlenebilir ama can kayıplarının mutlaka önlenebileceği kanaatini taşıyorum. Çünkü yağan yağmurun, derelerin, selin geldiği alanlar belli alanlardır" dedi.

İHMAL OLDUĞU KANAATİ TAŞIYORUM

İhmal nedeniyle vatandaşın mağdur edildiğini iddia eden Uzunırmak, "Bu alanlarda sadece kurtarma olarak değil, önceden öngörülen doğrultuda uyarılarla buralar boşaltılarak, buralarda tedbirler alınarak, taşınabilir malların ve daha önemlisi can kayıplarının önlenmesi mümkün olabilir. Dolayısıyla, burada da bir ihmalin olduğu kanaatini taşıyorum. Bu ihmaller cana ve mala sebep olmaktadır. Hükûmetin daha tedbirli olması gerektiği kanaatini taşıyorum" ifadesini kullandı.