Hükümet, kamuda 500 bin kişiye iş verilmesi fikrinden vazgeçiyor. Bunun yerine, erozyonla mücadele ve ağaçlandırma gibi çalışmalarda geçici olarak 50 bin kişiye istihdam sağlanması düşünülüyor.

Hafta başında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda istihdam gelişmeleri ve yeni teşvik düzenlemesi ele alındı. İstihdamla ilgili olarak ekonomi yönetiminin bir süredir devam ettirdiği hazırlıklar gözden geçirildi.
Bürokratlara hafta sonuna kadar çalışmaların nihai bir noktaya getirilmesi talimatı verildi. Kabine revizyonu öncesinde gündeme gelen ancak uygulanabilirliği konusunda şüpheler bulunan kamuda 500 bin kişiye iş verilmesi önerisinin mümkün görünmediği vurgulandı.

Bunun yerine erozyonla mücadele ve ağaçlandırma gibi çalışmalarda geçici olarak 50 bin kişiye kadar istihdam sağlanabileceği üstünde duruluyor.

200 BİN GENCE EĞİTİM
Ayrıca 200 bine yakın gence mesleki eğitim verilmesi planlanıyor. Yeni teşvikler konusunda ise bölgesel ve sektörel destekler içeren çalışma taslağının kısa sürede tamamlanması konusunda mutabakata varıldı. (NTVMSNBC)