HSYK'nın balyoz avukatların mahkeme heyeti hakkındaki şikayetlerini incelemek üzere görevlendirilen 15. Ağır Ceza Mahkeme başkanı Ali Alçık kendi hakkında yapılan şikayeti de inceleyip değerlendirecek.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Diken 25-26 ve 28-29 Nisan 2011 tarihlerindeki duruşmalara bir akrabasının rahatsızlığı sebebiyle katılamamış Murat Üründül ve Ali Efendi Peksak'ın üye hakim olarak yer aldığı heyete o dönem kıdemli üye sıfatıyla Ali Alçık başkanlık yapmış, duruşmalarda avukatlarla, Başkan Alçık arasında ise ilginç diyaloglar yaşanmıştı.

Balyoz davası avukatlarından Hüseyin Ersöz'ün iddiasına göre o dönem Savcılığa teslim edilen bavulun içindeki Balyoz CD'lerinin imajları avukatlara verilmediğinden, henüz bilimsel mütalaa alma imkanı elde edilememişti. Mahkeme bu talepleri, "CD'lerin içinde gizli bilgiler var" gerekçesiyle reddetmişti. Oysaki sonraki süreçte Mahkeme CD'lerin kopyalarını avukatlara vermiş, böylece gizlilikte ortadan kalkmıştı. Ama adli bilişim incelemesi yapılabilmesi için kopyalar işe yaramıyor mutlaka imajlar gerekiyordu. İşte bu durum Hakim Ali Alçık'ın Mahkeme Başkanlığını yaptığı 28.Nisan 2011 tarihli 33. celsede ifade edilmiş ancak bu talep kabul görmemişti.

ALİ ALÇIK DA ŞİKAYET EDİLMİŞTİ

HSYK'ya yapılan Eylül 2011 tarihli şikayet dilekçesinin konusunu, imajların sanık avukatlarına verilmemesi de oluşturuyor. O dönem bu talebi alan ve değerlendiren isim ise HSYK tarafından iddiaları araştırmakla görevlendirilen 15. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Alçık.Alçık HSYK'nın yaptığı görevlendirme ile kendisi hakkında yapılan şikayeti de inceleyecek.