Tebrikleri makamında kabul eden Altungün"ün son ziyaretçileri ise hukukçular oldu.
İlk olarak Aydın Barosu Kuşadası Temsilcisi ve Kuşadası Belediye Meclis üyesi Ömer Günel ile birlikte Aydın Baro Başkanı Sümer German, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün"ü ziyaret etti. German, yeni seçilen Belediye Başkanı Altungün"e başarı dilerken, Altungün ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Belediye Başkanı Altungün"ü daha sonra ise Kuşadası"nda görev yapan hakim ve savcılar ziyaret ederek, makamında kutladı. Başkan Altungün"ü kutlamak üzere Hakim Tülay Berber, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Cumhuriyet Savcısı Serhan Kesmez, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Demir, Cumhuriyet Savcısı Fikret Aras, Cumhuriyet Savcısı Selim Berber ziyarette hazır bulundu.
Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, hukukun üstünlüğüne inanan bir belediye yönetimi olduklarının altını çizerek şöyle konuştu: “Daha önce Kuşadası"nda hukuku hiçe saymış, hatta kendi hukukunu yaratmaya çalışmış yönetimler olmuş olabilir. Ama biz, Kuşadası"nın çıkarları doğrultusunda görev yapmak ve Kuşadası halkını mutlu edecek icraatlara imza atmak amacıyla yola çıkan bir yönetimiz. Bunları yaparken en önemli kriterimiz hukuk olacak. Hukuka uygun olmayan hiçbir iş yapmayacağız”