Dün gece saatlerinde ÖSYM milyonlarca adayın merakla beklediği YKS sonuçlarını adaylarla paylaştı. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sonuçlarını öğrenen üniversite adayı öğrenciler, gitmek istedikleri bölümlerin taban puanlarını, başarı sıralamalarını merak etmeye başladı. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla en merak edilen bölümlerden biri de hukuk fakültesi taban puanı oldu. Hukuk fakültesi 2018 başarı sırası taban puanlar üniversite adaylarının en çok arattığı konuların başında geliyor.

YKS'de ter döken milyonlarca öğrencinin aklında Hukuk bölümü için kaç puan almak gerekir? gibi sorular yer alıyor. İşte hukuk fakültesi 2018 yılına dair merak ettiğiniz ytüm bu soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz...

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda tercih süresinin 7-14 Ağustos 2018 olduğu görüldü.

YKS SONUÇLARINA NASIL ERİŞİLEBİLİR?

Adaylar, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler.

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklar.

YKS ÜÇ OTURUMDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YKS ilk kez 2018 yılında 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde yapıldı ve sınav üç oturum şeklinde gerçekleştirildi.ÖSYM dün akşam saatlerinde yaptığı son dakika açıklaması ile milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS sonuçları erişime açıldı.

ÖN LİSANS PROGRAMLARINI KİMLER TERCİH EDEBİLECEK?

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

HUKUK FAKÜLTESİNE GİRMEK İSTEYEN ADAYLAR NE YAPMALI?

Hukuk Fakültesine girmek isteyen adayların ilk olarak Temel Yeterlilik Testine ve Alan Yeterlilik Testine girmeleri gerekiyordu. 2018 senesinde elde ettiği başarı puanı ile birlikte üniversitede Hukuk bölümünü tercih edecek üniversite adayları için Hukuk Taban Puanları ile Hukuk 2017 YGS LYS Yerleştirme Başarı sıralaması neydi? İşte tüm bu soruların yanıtları...

İşte hukuk 2017 başarı taban ve tavan puanları ile başarı sıralaması:


















2 VE 4 YILLIK İÇİN TABAN PUAN DURUMLARI NEDİR?

Temel Yeterlilik Testi'nde en az 150 puan alanlar yüksekokullara giriş hakkı kazanacak. Temel Yeterlilik Testi'nde en az 180 puan ve üzerinde alanlar 4 yıllık Lisans Eğitimine devam etme hakkı kazanacak. Temel Yeterlilik Testi'nden alınan 200 puanın 2 yıllık geçerliliği olacak. Adaylar isterse bir sonraki sene puanlarını kullanabilecekler. Adayların aynı puanı kullanabilmeleri için tercih yapmamış olmaları gerekiyor.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda tercih süresinin 7-14 Ağustos 2018 olduğu görüldü.

YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Yükseköğretim programlarına öğrenci alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezî yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavıyla seçme olmak üzere iki farklı yöntem kullanılır. Merkezî yerleştirme yöntemi aşağıda açıklanmıştır. Özel yetenek sınavı ile seçme yöntemi ise 6. maddede anlatılmaktadır. Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; YKS puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirileceklerdir.

ADAYLAR NEYE DİKKAT ETMELİ?

2018 yılında, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2018 yılı yerleştirme puanları ile 2018 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır. Tablo 3C, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanla yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Tablo 3A ve Tablo 3B.1, ortaöğretimdeki bazı alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen ek puan uygulanacak lisans programlarını göstermektedir. Adayların hangi yükseköğretim programları için ek puanlarının hesaplanacağını öğrenebilmeleri için Tablo 3A'da, Tablo 3B.1'de ve Tablo 3C'de alanlarını bulmaları ve bu alanların karşısındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.