Prisoners isimli projeyle ismi ilk olarak üç yıl önce anılmaya başlayan Hugh Jackman, sonunda aksiyon-gerilim türündeki film için anlaşma imzaladı. Filmin yönetmenliğini İçimdeki Yangın (Incendies) filmi ile tanıdığımız Kanadalı Denis Villeneuve yapacak.
Ülkemizde bu hafta vizyona giren Son Vurgun (Contraband)'ın uyarlama senaristi Aaron Guzikowski'ye ait senaryo bir kaç yıl önce Black List'te yer almasıyla dikkat çekmişti. Projenin konusu kısaca şöyle; küçük bir kasabada marangozluk yapan bir adamın en yakın arkadaşı ve küçük kızı kaçırılır. Polislerin yaptığı soruşturma işe yaramaz ve olayın sır perdesi aralanamaz. Fakat kahranımız daha sonra adaleti kendi elleriyle vermek için kolları sıvar ve bu olayda parmağı olduğundan şüphelendiği adamı kaçırır!
Daha önce projede başrol için Christian Bale, Leonardo DiCaprio ve Mark Wahlberg'in isimleri geçmiş ve yönetmen koltuğunda da Antoine Fuqua'ıun oturması planlanmıştı. Artık çekimler için herşeyin hazır olduğu Prisoners, Jackman'ın bir türlü çekimlerine başlanamayan The Wolverine projesinden sonra 'motor' diyecek.