İsrail’de market zinciri Mega’nın Huggies bebek bezlerini Türkiye’den ithal ederek ülkedeki diğer marketlerden daha düşük fiyata satması pazarda gerginliğe yol açtı.

Gebze’de Kimberly-Clark tesislerinde üretilen Huggies’in İsrail’de üretilen aynı markalı bezlerden dana düşük fiyata satıldığını belirten İsrailli haber sitesi Ynetnews.com, Huggies’in fiyatını Mega market zincirinin yüzde 30 düşürerek sattığını (14.70 dolar) yazdı.

Bunun üzerine Shufersal market zinciri de İsrail’de Huggies üreten Hogla-Kimberly’den aldıkları ürünlerin fiyatını 11.70 dolara indirdi. Kısa bir süre sonra Mega marketi fiyatını biraz daha aşağıya çekerek 10.50 dolardan satmaya başladı. The Rami Levy market zinciri de bu fiyat savaşına dahil olarak Huggies bebek bezi fiyatını 11.40 dolara indirdi.

Mega marketin bir hafta içinde Türkiye’de üretilen Huggies bebek bezi fiyatını ikinci kez indirmesi üzerine İsrail’de Huggies üreten Hogla-Kimberly şirketi, Türk üretimi Huggies bebek bezlerinin kalitesinin düşük olduğunu ve emme kapasitesinin zayıf olduğuna ilişkin açıklamalar yaptı.
Mega CEO’su Zeev Vurembrand “Bebek bezi pazarına girdikten iki gün sonra, bebek bezi fiyatlarını tüm zincirler önemli ölçüde azaltılmış olduğunu görmekten mutluluk duyduk. İsrailli tüketici artık daha düşük fiyata bebek bezi satın alabilecek” dedi.