Hububat Sektörü; Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu isminde 3 tanıtım grubunu hayata geçirdi.
Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Sektörü, 2023 yılı için belirlediği 13.7 milyar dolarlık ihracat hedefine sektörel tanıtım yapacak 3 tanıtım grubu ile ulaşmayı hedefliyor. Hububat Sektörü’nün kurulması için yaklaşık 1 yıldır çalışma yürüttüğü 3 tanıtım grubunun kurulma çalışmaları tamamlandı. Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu ve Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu sektörel tanıtım yapacak ve sektörleri 2023 hedefine ulaştıracak.
13.7 milyar dolarlık bir Türkiye hedefi olan sektör, hedefine İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülecek olan “Şekerleme ve Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu”; Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından yürütülecek olan “Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu”; Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Grubu tarafından yürütülecek olan “Makarna,Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu” ile ulaşmayı planlıyor.
Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Moiz Hemsi, sektörlerinde kurulan 3 tanıtım grubu ile 2023 hedefine daha kolay ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “2012’nin ilk çeyreğinde yüzde 30’luk ihracat artışı yakalayan Hububat Sektörü olarak, 2023 hedefine kilitlendik. 13.7 milyar dolarlık Türkiye ihracat hedefi olan sektörümüzde 5 Nisan itibariyle kurduğumuz tanıtım gruplarının çok büyük katkısının olacağını düşünüyoruz” dedi.
Moiz Hemsi, 2011’de 310 milyon dolarlık ihracat rakamı yakalayan Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin ihracat rakamlarında 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 30’luk artış yaşandığını belirtti. Hemsi, “2011 yılında 310 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2012’nin ilk çeyreğinde yüzde 30’luk ihracat artış hızı yakaladık. Bu başarı grafiğinin 2012 yılının geri kalan diliminde de devam edeceğini ve 400 milyon doları aşmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg