Huawei'nin üst düzey telefon ailesi Mate yeni güncellemeye hazır. Geçen yıl tanıtılan Mate 20 modelinden sonra şimdi de Mate 30 ailesinin tanıtımı yapılacak. Bir süredir hakkında bilgilerin internete sızdığı yeni model ailesinin tanıtım tarihi duyuruldu.

Huawei Tüketici İş Yazılımları Departmanı Müdürü Dr. Wang Chenglu tarafından yapılan açıklamaya göre Huawei Mate 30 ailesinin 19 Eylül 2019'da tanıtalacak. Chengluyaptığı açıklama yeni modellerin Kirin 990 işlemcisinden güç alacağını da duyurdu.

High-tec.mail.ru sitesinin iddiasına göreHuawei yöneticisi verdiği bir röportajda bu bilgileri açıkladı. Röportajda sadece Mate 30 ismini veren yöneticinin genel olarak tüm telefon ailesini mi yoksa tek bir modeli mi kast ettiği bilinmiyor. Daha önceki amiral gemisi lansmanlarında Lite modelini önceden duyuran Huawei'nin bu tanıtımda da benzer bir adım atması bekleniyor. Yeni telefon ailesi Mate 30, Mate 30 Pro ve Mate 30 Lite modellerinden oluşacak. 

Ancak iddiasının çok güçlü olmadığının da altını çizelim. Yine de Mate 30 ailesinin Eylül ayında tanıtalacağının kesin bir bilgi olduğunu belirtelim. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağız.