Akıllı telefon konusunda son zamanlarda büyük bir sıçrama kaydeden Çin merkezli teknoloji devi Huawei, bugün Londra'da Huawei Mate 20 Pro'yu tanıttı. Telefon birbirinden ilginç özellikleri barındırıyor. Telefon alacaklar veya teknolojiyi yakından takip edenler akıllı telefonun özelliklerini ve fiyatını merak ediyor.

HUAWEI MATE 20 PRO ÖZELLİKLERİ

Dünyanın ilk 7 nm ile üretilen işlemcisi olan Kirin 980‘den gücünü alacak olan Mate 20 Pro, 6.39 inç boyutundaki AMOLED ekranın üzerine kurulacak. 1440 x 3120 ekran çözünürlüğüne sahip olan modelin 19 :5:9 en boy oranı ile geleceğini yeninden görmekteyiz.

24 megapiksel ön kamera kurulumu ile satışa sunulacak amiral gemisi, ayrıca 3D yüz algılama teknolojisine de sahip olacak. Kamera özellikleri ile ön plana çıkacak olan Mate 20 Pro'da 40 MP + 20 MP + 8 Megapiksellik üçlü kamera kurulumu da kullanıcıları karşılayacak.

40 Megapiksellik ana kameranın f / 1.8 diyafram aralığına sahip olduğu belirtiliyor. Ana kameraya ise 20 Megapiksel f/2.4 diyaframa sahip olan telefoto ve 8 Megapiksel geniş açılı kamera sensörleri eşlik ediyor.

Her yönden kullanıcılarına kaliteli bir deneyim sunacak olan yeni akıllı telefon, gücünü ise 4,200 mAh kapasiteli bataryadan alıyor. 40W'lık hızlı şarj cihazını da kullanıcılarına sunacak olan Huawei'nin yeni amiral gemisinin şarjı 30 dakika yüzde 0'dan yüzde 70'e çıkacağı da bugün paylaşılan raporda belirtiliyor.

IP68 sertifikasına sahip olan amiral gemisi toza ve suya karşı dirençli olacak. Ayrıca yeni modelin 189g ağırlığında ve 8.6 mm kalınlığında olacağı da yapılan sızıntılarla onaylandı. Bağlantı kısmında ise Bluetooth 5.0, NFC ve LTE gibi özellikler ile gelecek olan Mate 20 modeli, kutudan EMUI 9.0 tabanlı Android 9.0 Pie güncellemesiyle çıkacak.

HUAWEI MATE 20 VE PRO FİYATI

Huawei Mate 20'nin 2.999 PLN gibi bir fiyatla piyasaya sürüleceği iddia ediliyor. Bu tutar da Türk Lirası ile 4.777 TL'ye tekabül ediyor. Tabi buna Türkiye'deki vergilerin dahil olmadığını göz önünde bulundurmakta fayda var. Dolayısı bu fiyat vergilerin ülkeden ülkeye değişmesi açısından garanti değil ve Huawei genellikle telefonlarını belirli pazarlarda farklı şekilde fiyatlandırıyor olsa da bu rakam, beklenebilecek minimum fiyat demekte fayda var.

Huawei Mate 20 Pro'ya gelecek olursak 4,299 PLN'den biraz daha pahalıya piyasaya sürülecek. Bu ise yaklaşık 6.850 TL civarında. Asgari ücretin 6.5 katı olan bu rakam Türkiye pazarı için oldukça yüksek görünüyor.