Huawei Mate 20 Pro özellikle kamera özellikleriyle dikkat çeken bir akıllı cep telefonu. Bu telefonun fotoğraf özelliklerine ek olarak video özellikleri de gelişmiş bir seviyede yer alıyor. Bu özelliklerden biri de AI yani yapay zeka destekli video özellikleri olarak karşımıza çıkıyor.

Huawei Mate 20 Pro AI video

Teknik özellik olarak baktığımızda Mate 20 Pro'nun ana kameralarının 4K 30 fps, ön kamerasının ise Full HD 30 fps video kayıt ettiğini görüyoruz. Telefonun ana kamerası yapay zeka desteği ile daha da iyi video çekebiliyor. Kameranın yapay zeka desteği iki aşamada fayda sağlıyor.

Birinci aşamada kamera kayıt sırasında yapay zeka desteği sunuyor. Ana kameranın video modları arasında bazı efektler kullanılabiliyor. Bu efektler arasında AI Renk, Flu Arka plan, Nostaljik, Süsparts ve Taze renk ve düzenleme seçenekleri bulunuyor. Eğer AI Renk seçeneğini işaretlerseniz yapay zeka kadrajın içinde bir insan varsa bunu renkli yapıp diğer her şeyi siyah beyaz olarak gösteriyor. Bu mod ve özellik sayesinde çok daha ilginç ve güzel videolar kayıt edebiliyorsunuz. Hatta bir dönemin popüler filmi SinCity benzeri efektleri de bu filtre sayesinde oluşturabiliyorsunuz. Eğlenceli ve güzel bir özellik. Diğer filtreler de gerçek zamanlı olarak sundukları efektlerde çekimleri renklendiriyor.

Öte yandan Huawei Mate 20 Pro aynı zamanda 21:9 sinema oranında video kayıt etmenizi de sağlıyor. Bu sayede profesyoneller gibi videolar kayıt edebiliyorsunuz. Pek çok telefonda bulunmayan bir özellik. Ayrıca video kayıt modunda HDR özelliğinin bulunduğu da belirtelim.

Huawei Mate 20 Pro'nun yapay zeka desteği videolarda ikinci aşama olan çekim sonrasında da işe yarıyor. Bunun için çekim sonrasında videoları düzenleme seçeneğini kullanmak gerekiyor. Video editörü videoda yer alan kişilerin yüzlerini tanıyarak daha iyi bir video deneyimi sunuyor.

Sonuç olarak Huawei Mate 20 Pro sadece fotoğrafta değil aynı zamanda video kayıtlarında da kullanıcılara yardımcı oluyor ve teknolojiyle desteklenen bazı özelliklerle kullanıcılara yeni nesil bir deneyimin kapılarını açıyor. Bu yazıda anlattığımız video özelliklerini kullanarak siz de ilginç ve farklı videolar hazırlayabilirsiniz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU