ABD ve Çin arasında ticaret gerginliğinden en fazla etkilenen markalardan biri olan Huawei, kendi mobil işletim sistemini resmi olarak duyurdu. Bir süredir isminin HongMengOS olacağı bilinen işletim sistemi HarmonyOS olarak tanıtıldı. HongMengOS ismi ise Çin'de kullanılmaya devam edecek.

Çin'in Dongguan şehrinde gerçekleştirilen Huawei Geliştiriciler Konferansı'nda yapılan duyuru ile tanıtılan HarmonyOS sadece telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda değil aynı zamanda akıllı hoparlör ve nesnelerin interneti cihazları gibi geniş bir alanda kullanılabilecek.

Huawei Tüketici Birimi CEO'su Richard Yu tarafından tanıtılan yeni işletim sistemi, Android'den daha hızlı ve daha güvenli olarak tanımlandı. İşletim sistemi aynı zamanda giyilebilir cihazlar ve otomobillerde de kullanılabilecek.



Geçtiğimiz aylarda Google ile Android işletim sistemi konusunda sıkıntılar yaşayan Huawei, kendi işletim sistemini geliştireceğini açıklamıştı. Zaten markanın daha önceki yıllarda da kendi işletim sistemini geliştirdiği biliniyordu. HarmonyOS'in önünde kendi ekosistemini oluşturması için uzun bir süreç var.