Geçtiğimiz günlerde EMUI'ın yeni sürümü 9.1'i duyuran Huawei, bu versiyonu hangi model akıllı telefonların alacağını gösteren listeyi yayımladı.

Huawei EMUI 9.1 sürümünü alacak 49 akıllı telefonu listeledi

Piyasaya sunduğu telefonlarına sürekli olarak yeni güncellemelerle destek veren Huawei, EMUI'nın yeni sürümü 9.1 güncellemesini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Şirket güncellemenin son kullanıcıya ne zaman ulaşacağı konusunda ise henüz bir açıklama yapmadı. Konu hakkında açıklama yapmayarak kullanıcıları daha çok meraklandıran Çinli şirket, piyasaya sunduğu Mate 20 serisi telefonlarına yeni güncellemeyi alma konusunda öncelik tanıdığını açıkladı.

Huawei'nin açıklamalarında yer verdiği EMUI güncellemesini alacak telefonların güncellemeyi alma sırasını üç grup olarak belirleyen şirket, ilk grupta yer alan ve güncellemeyi ilk sırada alacak akıllı telefonların Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X ve Mate 20 Porsche Design olacağını belirtti. Aslında şirket bu modellerin güncellemeyi alacakları konusunda açıklama yapmadan önce güncelleme kullanıma sunulmuştu. Ayrıca bu cihazlarla ilgili olarak şirket açık beta sürümü olarak EMUI 9.1 güncellemesini de alabileceklerini belirtti.

Huawei yayımlayacağı EMUI 9.1 güncellemesini alacak ikinci grubun bu güncellemeyi kapalı beta sürümü olarak alabileceğini açıklarken, güncellemeyi alacak telefonları Mate 10 serisi, Mate 9 serisi, P20 serisi, P10 serisi, Nova 4, Nova 3, Nova 3i, Honor 8A, Honor 8X, Nova 2s, Honor 7, Honor 10, Honor V10, Honor Note 10, Honor 9, Honor V9, Honor Play, Honor 8A, Honor 8X olarak belirlediğini açıkladı. Şirket, güncellemeyi 3. sırada alacak akıllı telefon ve tabletleri Nova 4e, Nova 3e, Enjoy 9 Plus, Enjoy 8 Plus, Enjoy Max, Enjoy 9s, Enjoy 7s, Enjoy 9e, Honor 9 Lite, Honor 8X Max, Honor 20i, Honor 9i, Honor Play, MediaPad M5 Lite (10.1 inç), MediaPad M5 Lite (8.0 inç), MediaPad M5 (10.3 inç), Honor Tab 5 olarak açıkladı.

EMUI 9.1 sürümü ne zaman yayımlanacak?

Güncelleme anlamında ürettiği cihazlara sürekli olarak destek veren Çinli şirket Huawei, mate 20 serisi akıllı telefonlarına yeni güncellemenin beta sürümünü 18 Nisan tarihinde kullanıma sunmuştu. Diğer cihazlarına sunacağı yeni güncellemenin ne zaman yayımlanacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU