Apple markasının teknoloji devleri listesinde bir numaraya yerleşmesi üzerine Huawei'nin kolları sıvaması ve Apple markasına meydan okuması bilinmeyen gerçekler arasında yer almıyor. Tabii ki de bu meydan okumaları belirleyen en büyük unsurlar, şirketlerin ellerinde bulundurdukları teknolojiler ve amiral gemileri.

Alman teknoloji blogu olan DPI ile yapılan bir röportajda, Huawei'nin Batı Avrupa Bölgesi Tüketici İşleri Grubu Başkanı Walter Ji, Huawei'nin marka değeri bakımından diğer firmalardan her zaman bir adım önde olması gerektiğini ve bu konuda mimarların oldukça titiz bir işçilik ile çalıştığını ifade etti.

Huawei, bu sene içerisinde Mate 20 Pro ile iyi bir iş çıkardı diyebiliriz. 3X optik zoom ile harikalar yaratan telefon, kullanıcı deneyimini de bir adım öteye taşıyordu.

Ardından Samsung'un 4 kameralı telefonu A9'u öne sürmesi ve rekabeti kızdırması ile işler iyice sarpa sardı.

Huawei 10X optik zoom üzerinde çalışıyor!

Huawei'nin bu sektör içerisinde bir numaraya yerleşmesi için şimdi hem Samsung ile hem de Apple ile başa çıkabiliyor olması gerekmekte. Sonuç olarak ilk olmak her zaman reklam açısından artı bir durum. Peki bu konuda Huawei'nin gelecek planları neler?

Ortaya çıkan sızıntılara göre Huawei, 2019 yılı içerisinde oldukça sağlam bir kamera donanımı ile ortalığı toza dumana katmayı planlıyor. 10X optik zoom desteği ile çıkartacağı yeni model amiral gemisi, çekimlerde detaycılık arayanlar için oldukça önemli bir gelişme diyebiliriz.

Bu konuda henüz Huawei tarafından bir doğrulama veya yalanlama bilgisi paylaşılmış değil. Gerçi markanın hala Android Pie güncellemesini güncel telefonlarına getirmemesi ve ortaya çıkan aksaklıklar konusunda bir çözüm yolu sunmaması en çok eleştirilen konulardan birisi.

Geleceğe yönelik adımlar atmadan önce mevcut konumda oluşan problemlere öncelik verilmesi ve bir çözüm sunulması bana kalırsa daha mantıklı bir hareket gibi geliyor. Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz sevgili Teknolojioku takipçileri?



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU