Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Türkiye Noterler Birliği Kongre Salonunda düzenlenen, mesleğe kabul edilen 7. dönem adli yargı hakim ve savcı adaylarının ad çekme töreninden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adli yargı hakim ve savcılarıyla ilgili 2009 yılı yaz kararnamesi çalışmalarına araya başka gündemler girdiği için geç başladıklarını söyleyen Özbek, daha önceki kararnamelerin Haziran ayında çıkarıldığını hatırlattı.

Özbek, 1400-1500'ün üzerinde adli yargı hakim ve savcısıyla ilgili kararname taslağı üzerinde çalışmaların halen devam ettiğini ifade ederek, çalışmaların bugün ya da yarın tamamlanabileceğini kaydetti.

Bir gazetecinin ''Ergenekon soruşturmasının 3. iddianamesini beklediğiniz söyleniyor'' demesi üzerine Özbek, ''Türkiye'nin gündeminde her şey oraya dayandırılmaya çalışılıyor'' karşılığını verdi.

Özbek, kararname kapsamında ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcıların yerlerinin değiştirilip değiştirilmediği sorusu üzerine de kararnamenin içeriğine ilişkin bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.