Kurumsal ihtiyaçlar için özel olarak geliştirilen HP Bütünleşik Bulut; bulutun gücünü altyapıdan, uygulamalar ve
bilgi yönetimine kadar her alana taşıyarak aşağıdaki avantajları sağlıyor.

· Seçim Özgürlüğü: Birden fazla hipervizörü, işletim sistemini, geliştirme ortamını ve bunların yanı sıra heterojen altyapılar ile kapsamı kolayca genişletilebilen bir çözüm ortağı ekosistemini destekleyen ortak standartlara dayalı açık bir yaklaşım.

· Güven: Bilgi yönetimi, uygulamalar ile altyapıyı kapsayan bir yönetim ve güvenlik çözümü.

· Tutarlılık: Tek ortak mimari…

HP Bütünleşik Bulut; sektör lideri HP Bütünleşik Altyapılar, HP Bütünleşik Yönetim ve Güvenlik ve Bütünleşik Bilgi çözümleri ile gelişmiş OpenStack teknolojisini bir araya getiriyor.

HP Yazılım Grubu’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Strateji Direktörü Bill Veghte, “Bulut bilişim ve mobil bağlanabilirliğin bütünleştirilmesiyle birlikte altyapı kurma, uygulama geliştirme ile bilgi paylaşımı yöntemleri de değişiyor. HP Bütünleşik Bulut kurumların genel, özel ve yönetilen bulut hizmetlerini mevcut BT sistemleriyle harmanlayarak değişen şartlara hızla uyum sağlayan sorunsuz karma ortamlar oluşturmasına imkan tanıyor” dedi.

Sektörde yapılan son araştırmalar yeni yaklaşımlara işaret ediyor
HP’nin yaptırdığı bir araştırma, organizasyonların hizmet verme yaklaşımında önemli değişiklikler olduğunu
gösterdi ve bulut bilişimle ilgili yatırım kararlarının genellikle BT departmanlarının onayı olmadan alındığını ortaya koydu.

Araştırmada buna ek olarak kurumların yarısının BT departmanlarının onaylamadığı bulut çözümlerini kullandığı ve yüzde 18′inin ise buluta geçme konusunda kararsız olduğu tespit edildi. Genel ve özel bulut modellerinin 2020 yılına kadar iki kat yaygınlaşacağı tahminleriyle birlikte değerlendirildiğinde, kurumların başarılı olmak için buluta en basit ve güvenli çözümlerle geçmesi gerektiği ortaya çıkıyor.

HP’nin yeni Bütünleşik Bulut çözümleri

Gelecek kuşak web uygulamaları için HP Genel Bulut: HP Genel Bulut’un genel beta sürümü aşaması 10 Mayıs 2012′de başlıyor. HP Genel Bulut betada önce HP Hizmet Olarak Altyapı çözümleri sunulacak. Bu bağlamda sanal sunucular üzerinden isteğe bağlı olarak BT hizmetleri alınabilecek, ihtiyaca göre online depolama alanı sağlanacak ve son kullanıcılara hızlı önbellek erişimi teknolojisi ile buluttan hızlı veri indirme olanağı tanınacak. Böylece kullanıcılar BT hizmetlerini birkaç dakikada yapılandırarak yalnızca kullandıkları kadar ödeme yapacak. Ayrıca HP Bulut Hizmetleri “özel beta” kapsamında iki Hizmet Olarak Altyapı çözümü daha sunulacak: MySQL için bağlamsal veritabanı hizmeti ile bir bilgi işlem enstantanesinden diğerine toplu veri taşıma için blok depolama hizmeti.

Karma çözüm ortamlarının yönetilmesi: HP Bulut Haritaları, HP’nin entegre açık çözümünü hazır paket uygulama şablonlarıyla birleştiriyor. Bu da tek düğmeyle başlatılabilen uygulama hizmetleri için özel kataloglar oluşturulmasını sağlıyor. HP Bulut Haritaları, HP Bulut Sistem ile birlikte kurumsal uygulamalar için birkaç ay yerine sadece birkaç dakika içinde yeni bulut hizmetleri oluşturulmasına imkan veriyor.

HP uygulamaların iş ortamını benzeştiren özel bir simülasyon ortamında (sanal ortam) işleri aksatmadan güvenle ve gerçek zamanlı olarak test edilmesi için HP Hizmet Sanallaştırma 2.0′ı da duyurdu. Bu yazılım kurumların sınırlı erişim sağlanan hizmetleri kalite ve performans açısından test etmesini sağlıyor.

HP kurumların geleneksel BT sistemleri üzerinde yeni bulut hizmetleri geliştirirken karşılaştığı darboğazı aşması için HP Sanal Uygulama Ağları’nı da geliştirdi. Bu çözüm uygulama geliştirmeyi hızlandırıyor, yönetimde otomasyon sağlıyor ve HP FlexNetwork mimarisinde bulut uygulamaları ile sanallaştırılmış uygulamaların sunulması için gereken ağ hizmet anlaşmalarının yerine getirilmesine izin veriyor.