HP Kurumsal Hizmetler, Procter&Gamble'a (P&G) 7/24 Operasyon Merkezi çözümleri sağlamak bir anlaşma imzaladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, HP sunduğu teknoloji çözümleri ve BT hizmetleri ile işletilecek operasyon merkezi, hızlı tüketim malları pazarı lideri olan Procter&Gamble'ın ürünlerini, fabrikadan üretimden, perakende satış mağazalarına en hızlı ve verimli şekilde taşıması için gereken operasyon ortamını sağlayacak.

HP bu anlaşma çerçevesinde P&G'nin üretim, tedarik zinciri otomasyonu, ödeme emri otomasyonu, dağıtım ve mali yıl işlemleri gibi kritik iş süreçlerinin güvenilirliğiyle sürekliliğini sağlayan kapsamlı sistemlerden sorumlu olacak.

HP ayrıca, P&G'nin Bilgi Teknolojileri Operasyonları Entegrasyon Hizmetini yöneterek standart yazılım araçları, iş süreçleri ve entegre denetim masası yoluyla P&G ve BT çözüm ortakları arasındaki iletişimi güçlendirecek. Yeni model, P&G'nin diğer çözüm sağlayıcılara kolayca bağlanmasına imkan vererek inovasyonu hızlandırıp maliyetleri düşürecek ve P&G hizmet kalitesini arttıracak.

Procter&Gamble Küresel İş hizmetleri Grup Başkanı ve BT Direktörü Filippo Passerini, ''HP Kurumsal Hizmetler'in bize kesintisiz sağladığı katma değer ve hizmet kalitesinden son derece memnunuz. 7/24 vizyonu bir konsept olmanın ötesinde, kritik iş süreçlerimizde sürekliliği sağlamaktadır. HP ekibi kalite ve esneklik sağlamaktaki tecrübesini kanıtlamıştır'' değerlendirmesinde bulundu.

HP İdari Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Hizmetler Genel Müdürü John Visentin de, ''Bugünün ortamında pazar payını arttırmak ileri teknoloji destekli yenilikçi iş modelleri gerektiriyor. Bu önemli anlaşma ile P&G iş süreçleri hakkında sahip olduğumuz bilgiyi en iyi HP teknolojileri ile birleştirerek P&G'nin 1 milyar tüketiciye daha erişme hedefine yardımcı olacak iş odaklı sonuçlar sağlayacağız'' açıklamasını yaptı.